Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako/kje kuhate rezance za juho?

Kako/kje kuhate rezance za juho?

Kako kuhate rezance za juho? V juhi ali v vodi in jih nato date v juho?

Danes prvič slišim, da nekateri kuhajo v vodi in nato dodajo v juho … čudno 🙂

Vedno kuham v slani vodi, odcedim in nato dam v juho.

Juha je nato bolj bistra, kot če se v njej kuhajo nudeljni.

rezance kuham bolj poredko..ponavadi kuham kašo….jo pa skuham v vodi in postrežem čisto juho pa kašo posebej in si vsak nadeva tolko kot si želi…

najbolj mrzim ko je v juhi preveč/premalo zakuhe in moraš ribarit s šeflo po piskru…

Redko dam v juho rezance, morajo biti doma narejeni, in tiste vedno kuham posebej, ker ostane pri domači pripravi na njih nekaj moke, od katere postane juha motna.
Pač pa dam naravnost v juho zdrobove ali jetrne žličnike.

čisto odvisno.

včasih vedno samo v juhi, tudi nismo vedeli, da eni v vodi. danes odvisno. če je juha za večkrat skuhamo večjo količino rezancev, da imamo potem za tekoči dan in še za drug. to je edini razlog da v vodi. pokrijemo rezance v skledi s pokrovko damo v hladilnik ali gostilniško klet. drugo jutro juho samo pogrejemo in notri damo rezance. tako manj verjetnosti da juha cikne, je res manj motna, rezanci niso razkuhani od pregrevanja in ja lažje zadet pravo gostoto 🙂

Vedno v juhi, se mi zdi, da so potem še rezanci boljši.

2 min. v vrelo slano vodo, flikneš na cedilo, vsak si vzame kolkor mu paše, potem pa čez vročo župco pa kakšen kuhan korenček, malo drobnjaka ali peteršilja na drobno narezano…..Pa ne mi zdaj sline cedit. 😉

[img]http://www.shrani.si/f/40/UP/1cN6VMS1/fotografija.jpg[/img]

Nikoli v juhim, vedno posebej v slani vodi.
Če jih kuham v juhi, potem je juha motna i ne bistra pa še okus po testu im bljak.

Jaz pa malo juhe prelijem posebej in jih skuham tam.

Vedno v juhi, ker so mi z juho napiti boljši kot z vodo. V vodi le če imam premalo juhe, torej da juho prišparam in se zakuha napije vode.

Enako, na vodi mi niso všeč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close