Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mor.kumara v mor.mešami solati:)

mor.kumara v mor.mešami solati:)

No,sinoči jaz lepo naredim mešano solato(radič,paprika,tune,mor.sadeže…)in seveda,ker smo volki na take reči,vsi komaj čakamo,da začnemo.
Ko tako navdušeni amamo,moj mož čist slučajno malo upočasni tempo,pri tem pa opazi na žlici nekaj nenavadnega.Obstane potem pa začudeno ogleduje reč.Seveda tudi mi zapremzamo in ugotavljamo,kaj bi to naj bil zaen sadež:))Kot večji fižol ali bolje velikost dveh oliv skupaj,črno-rjave barve.Ma ni bila ne oliva ne fižol,na eni strani je imelo male izrastke in na koncu malo luknjico.Mož v hecu reče,eh to je m.mlada kumara.Pač damo stvar ven in nekateri še jemo naprej,čeprav ne ravno z apetitom.
No meni ni dalo miru in neznanko spravim in jo danes pokažem sosedu,ki je dober poznavalec morskih reči,ta pa skoraj 100%potrdi moževo mnenje.
Ah no,saj to je pač en sadež več ampak od sedaj naprej bom malo bolj pozorna pri kupljenih morskih sadežih in jih bom pred kuho predrala kot npr.rižek ali pa fižol,da me še kaj takega ne preseneti:))

No, saj strupena ni, jedla je pa vseeno ne bi : )

kje si pa kupila te m. sadeže?

skratka jaz jih nikoli več ne bom jedla….bljak…kumara,men je tako ngravžna…

Ne bom povedala kje sem kupila,sam zdej mi je kr mal žal,da nisem probala,ker sem neke vrste gurman:))
Eh pa drugič!

Morske kumare so strupene in jih je treba za gurmanske užitke znat pripravit tako, da ne pride do zastrupitev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close