Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj bomo kuhali?

Kaj bomo kuhali?

Petek je, malo naletava snegec …. kaj bomo pa za kosilo skuhali?

No, jaz že vem, da bo rižev narastek pa juhca iz vrečke. Smo sami, otroka in jaz, tako da bo tole kar dovolj.

LP

Zelenjavno juho.
Pravkar jem krof.

Segedin golaž, za 2 dni, hihihi:-))))

danes je veliko dela – sama sem doma – hvala bogu, pa se spravljam delat..

partner v službi potem pa predavanja in zvečer izpit….

danes bo pizza parti in to direkt na dom… če ne bom uspela spucat mize (knjige in papirji vsepovsod) bova jedla kar v stoje ali na sedežni…..

ja takle mamo … včasih:)

repa in ajdovi žganci

O super, tole bom pa jutri.

Telečja obara z žličniki

Nič ne bomo kuhali, sem sama do večera in bom imela športni dan (beri šopiiiing!). 🙂 Verjetno si bom danes privoščila kar mcdonaldsa, že pol leta sanjam o cheeseburgerju.

Pri nas danes jemo špagete z bolonjsko omakco in veliko parmezana, zeleno solato s fižolom.

zrezki v omaki z gobicami in pire krompir

Od včeraj imam divjačinski golaž.Zraven bo polenta in solata.

Pri nas bodo tortilje in zelena solata. Mmmmm…. ;))

Samo res, kuham isto, samo GOLAŽ je goveji:)

Pašta s tuno in smetano

Med tednom sploh ne kuhamo pri nas. Sin ima tako ali tako 4 obroke v šoli, jaz pa si tu pa tam spečem kakšen file ali pa jem zunaj. Kako vam znese še kuharija med tednom?

Čez vikend pa bova jedla špinačo in pire krompir, v nedeljo pa testenine z drobtinami, solato ter košček mrežne pečenke 🙂 Pekla bova tudi piškotke in jabolčno pito 🙂

Pri nas pa sije sonček 🙂 in jaz bom skuhala špagete z zelenjavno omako in solato s fižolom.

Živi in pusti živeti

Jaz bom zelo odkrita. Mi radi jemo kuhano domačo in zdravo hrano, ampak, če sva oba v službo + oba se vozima, potem prideva domov prepozno in preveč utrujena, da bi skuhala npr. zrezke, pire, juhco, solato, …

Zato kuhamo, tisto kar je fertik v 30 minutah:
-repe, pire, kdaj še hrenovka
-praženo kislo zelje, ajdovi žganci z ocvirki, kdaj tudi pečenice poleg
-testenine in rižote na n načinov (ampan nikoli iz kupljenjih omak, to naredimo sami) in skleda solate
-zamrznjeni štruklji/palačinke in zelenjavna juha

ali

nam 1x tedensko skuha tašča (zrezke v omaki, segedin, golaž, čufte,..) in pa naredimo poleg prilogo in solato

ali

vzamemo kaj iz skrinje (tašča večina skuha za 2x in potem al jemo še drugi dan ina damo za 1x skrinjo ali pa za vikend samam skuham za 2x, da dan v skrinjo za tiste dni, ko ni časa kuhat)

Če pa katera ali kateri pride iz službe in je po tem še sposoben kuhat zrezke, pečenke, golaže inp. potem pa ala mu vera :))))))))))

danes: rdeče zelje, notri cel kuhan krompir, nageci
jutri: ričet
nedelja: široke testenine, piščančji file v smetanovi omaki,solata

Kuham bolj za večerjo, kaj bolj na hitro. Ko so bili otroci še majhni (še doma sploh), se je kuhalo bolj konkretno.

Segedin in zabeljeni ajdovi žganci!

3 boste kuhale ajdove žgance. Mi prosim poveste kako se to skuha? Nimam pojma. Prosim?

Na vrečki piše – kupi tiste instant za hitro pripravo, seveda – postopek je opisan na vrečki – jaz dam malo manj vode, kot tam piše. Na začetku so (vsaj pri meni) čisto pocasti, potem pa vmešam vroče ocvirke in so zelo dobri.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close