Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ZAKAJ VEGETA IN JUŠNA KOCKA

ZAKAJ VEGETA IN JUŠNA KOCKA

prosim če mi kdo odgovori, ker jaz dam v vsako jed eno ali drugo.

ne škodi, če na internetu kaj prebereš o mononatrijevem glutaminatu. odloči se pa sama.

Proti jušni kocki imam rahel odpor, ker je zraven meso … vegeta pa je posušena zelenjava na soli, jaz si jo delam sama :))

Pri nas doma smo vedno uporabljali Knorr, pa ni nihče bolan. Imamm 200 cm in 100 kg.

Kupim Knorr Govejo ali Kokošjo juho, Omako za pečenko, koncentrat 1 kg (piše za 45 l juhe) in jo imam za zelo dolgo, mogoče 1/2 leta.

Tisti, ki mislite, da ni zdravo – kaj pa mislite, da jeste v gostilni, restavracijah?

hvala, sem prebrala in se zamislila. Žal je to v vsej pripravljeni hrani in ne le v vegeti. Se bojim, da zaužijemo čisto preveč tega!

Če jo delaš sama, je drugače, ker kupljena ima zraven tudi geschmack versterker (ojačevalec okusa = mononatrijev glutaminat).

mononatrijev glutaminat ni škodljiv v normalnih dozah, razen za ljudi, ki preobčutljivi, oz. ga ne prenašajo. problem je določit normalne doze, če si z vseh strani bombardiran s tem. zato je mogoče dobro (mogoče!), da vsaj v tisti hrani, ki jo lahko sam nadzoruješ, vnos omejiš.

1 kg za pol leta? in to je zate zelo dolgo?

Obstajajo tudi bio jušne kocke brez glutaminatov in tudi vegeta je že uvedla novo linijo, kjer je samo zelenjava in sol.

Vegeta in druge jušne kocke, vsebujejo ogromno soli in umetnih snovi od barvil, ojačevalcev okusa, raznih arom in Ejev….

Zato ne uporabljam nič od naštetega. TUdi sicer mi sol škoduje, zato se jo izogibam in nekje sem prebrala da jo današnji kruh vsebuje skoraj 30% več kot jo je pred 20, 30 leti, in da jo je v rezini kruha skoraj popolnoma dovolj za cel dan, če ničesar drugega ne solimo niti pikice.

pol si pa zdrava , da kar prekipevaš…a računaš na 100let ??
no , jaz tudi…pa veselo konzumiram vegeto , ker je super in da jedem okus ! in sem zdrava in vesela ! in jebe se mi za barvila , glutaminate in ostale brezvezne stvari ! vse skupaj nič , prroti vsem škodljivostim ,ki nas obkrožajo vsak dan !

Sem pa tja nimam nič proti. Bolj mi škodi tale forum – tu pa začenjam omejitve. Enkrat tedensko 1 malo žlico – že to je preveč. Problem vegete je pri meni v tem, da ima vsaka jed enak okus, pasulj, gobice, zelje. Vse ima isti okus. Škodljivo pa je že življenje samo. Kot da jedovegeto z žlico, no.

Še v Trbovlje se preseli, če nisi slučajno že od tam, boš še bolj vesela.

Res je..ampak večina nit ne pogleda na tiste police, kjer bi našli kaj bolj pametnega, kot standardne goveje kocke v katerih je polovico umetnih dodatkov……

kdor je navajen na ojačevalce okusa se mi vsa ostala hrana zdi brez okusa. posledičnu mu je vsa zelenjava prazna, ne prenese okusa čaja zbrez sladkorja, …. če ne doda vegete mora vsaj bolj zabelit (če že ni ocvrto).

vse sodobne bolezni – visok pritisk, sladkorna, rak debelega črevesja – so delno posledice NEZDRAVE PRAHRANE. sedaj pri tridesetih in štiridesetih posledic ne čutimo, jih bomo pa po 50. zagotovo.

To pa sploh ni res. Po novem obstaja Vegeta Natur brez vseh ojačevalcev itd. arom. Preberi si debato o tem tukaj na monu. Jaz uporabljam to vegeto po novem in nima ničesar dodanega razen zelenjave. Seveda pa obstaja še vedno tudi stara Vegeta z vsemi dodatki.

Ne uporabljam niti vegete niti kock ipd. Pa vsi pohvalijo mojo kuharijo v kateri uporabljam zelišča, začimbe in zelenjavo.

Jaz sem uporabljala vegeto in jušno kocko. Pred 2 letoma pa sem dobila službo v vrtcu, kjer so imeli ZDRAV VRTEC. Od tistega časa pa je ne uporabljam, ker se mi hrana brez teh zadev zdi veliko bolj okusna. Uporabljam pa zelišča, ki hrani dajo še boljši okus.

hahaha, za jajca na oko, pa res ne rabiš vegete, ampak zelišča, hahahahha

mmm, ja, v restavracijah nam dajo sranje, in eni hočejo isto sranje imeti tudi doma…. pa, preveri tvojega pritiska, da ti ne bo kap kdaj, ker v teh mešanicah je ogromno soli! ena kocka ti da več soli kot potrebuješ dnevno!!

očitno ne znaš kuhati ali ne veš kaj je dobra hrana…

žal, prekrivajo additive pod drugimi imenami….

mmm, ja, v restavracijah nam dajo sranje, in eni hočejo isto sranje imeti tudi doma…. pa, preveri tvojega pritiska, da ti ne bo kap kdaj, ker v teh mešanicah je ogromno soli! ena kocka ti da več soli kot potrebuješ dnevno!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close