Kateri sir za pico?
Vzamem ribani sir za pico LJ Mlekarn, ker se mi ne da ribat, tik pred koncem pečenja pa dam gor še mozarello.
Za premaz testa pa dam paradižnikovo kašo, ničesar ne dodajam. Z origanom posujem po vrhu, poper in tabasco si dodaja na pico vsak sam.
Soli je dovolj že v testu + šunki + siru + olivah, vegete pa sploh nimam doma.
Testo delam sam.
Kadar se o mlečnih izdelkih pogovarja, piše sem rad zraven.
Riban sir ki se ga prodaja po trgovinah, se mi zdi še vedno vprašljiv, kot se spomnim svojih mlekarskih let, se je za riban sir, pa tudi za topljeni sir uporabljalo obreznine in ostanke sira, po principu zmelji, sprešaj, dodaj???, naribaj in zapakiraj, tako da te siri so po mojem “en mal slabša kvaliteta”, vsekakor pa niso oporečni.
Kadar se o mlečnih izdelkih pogovarja, piše sem rad zraven.
Riban sir ki se ga prodaja po trgovinah, se mi zdi še vedno vprašljiv, kot se spomnim svojih mlekarskih let, se je za riban sir, pa tudi za topljeni sir uporabljalo obreznine in ostanke sira, po principu zmelji, sprešaj, dodaj???, naribaj in zapakiraj, tako da te siri so po mojem “en mal slabša kvaliteta”, vsekakor pa niso oporečni.[/quote]
Za pico je pakiran riban sir LJ mlekarn prav dober, niso pa mi dobri kateri drugi ribani siri, pa čeprav naj bi bili enaki, še manj pa so mi dobri siri v lističih 🙁
Ker pri nas pojemo veliko različnih sirov, zmečem na pico poleg tega ribanega in mozarele še vse ostale male kose, ki jih ne morem uporabiti za kaj drugega, so pa še zmeraj čisto OK.
Jaz delam paradižnikovo omako doma, poleti iz svežega paradižnika, takrat, ko ga ni, pa z Eurospinovo passato (z veliko čebule, česna, olivnega olja in lovorjevega lista). Ponavadi je skuham veliko naenkrat in preostanek zamrznem v porcijah, uporabljam jo pa za pizzo in pašto.
Podobno kot Barca poberem iz hladilnika vse, kar je uporabnega od sirov in salam, dodam nekaj sveže mozarelle, zraven dam pa še v olju vložene gobe in/ali artičoke, svežo papriko, filete in tuno, tako da je na eni pizzi v velikosti pekača vse živo, potem si pa vsak vzame tiste kose, ki so mu najbolj všeč.
NIkoli ne kupujem ribanih sirov in nikoli ne dajem na pizzo gaud, trapistov in podobnega, ker vsebujejo izjemno veliko maščobe ( ponavadi kar 45%, “light” pa 25%) in se to potem vse scedi na pizzo.
Dam le na kolobarje narezano mozzarelo ( ne tiste tamale kroglice, ampak taveliko č- najboljša je od Ljubljanskih mlekarn), ki jo predhodno malo “ožamem”, da se iz nje izcedi odvečna tekočina. Tak sir nikoli ne izcedi tiste “stoječe” maščobe po pizzah.
Namesto ketchapa pa obvezno uporabim kar paradižnikov koncentrat iz tube (malo, ne preveč, cca 1 jedilno žlico na 1 pizzo) ali pa kar sveže narezan paradižnik, spet odcejen odvečne vode-ne sme bit “češnjevec”.
Pa obvezno sveže šampinjone, osušene, če jih prej opereš. Šampinjoni iz slanice so mi neokusni, pa še preveč vode spustijo na pizzo.
Ketchapa ali pa pelatov ne maram, ker potem ponavadi navadna kuhinjska pečica nikoli ne “izsuši tako dobro” kot krušna peč v pizzeriji in ne zapeče med ketchapom in šunko/drugimi sestavinami in je “kruh” pod pizzo potem moker, kar pa ni ravno najbolj slastno.
Mocarela ne spusti nič vode, če kupiš tako ki ni v vodi. Npr. od Ljubljanskih mlekarn ali uvožene Santa Lucia.
Da pa bi mezgo, ki je že tako bolj kot ne redka ali vsaj tekoča še rečila z vodo to se mi zdi pa čisto mimo. Jaz uporoabim ali domačo mezgo ali pa kupljeno Italijansko od Mutti. Tudi v It. picerijah uporabljajo od Mutti. Preverjeno.
Forum je zaprt za komentiranje.