Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika prva peka krvavic

prva peka krvavic

Dala sem jih pečt na cca 200. Malo jih bom zalivala, pekla pol ure, bodo ok?:-)

jaz jih vedno pečem celo uro, pa nič ne zalivam, imam rada da hrustajo.

Jaz jih dam na peki papir in jih pečem na 200 eno uro in nič ne polivam in nič ne obračam.

Nekateri jih našpikajo, nekateri špilo ven vzamejo, da ne počijo; pa na začetku se jih peče na manj stopinj, recimo 150 stopinj, potem pa na 200, da se zapečejo. Peči jih raje dlje.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

V krvavicah je že vsa roba predhodno kuhana, zato je res ni potrebno peči 1 uro, pa še notri ni sestavin, ki bi potrebovale 1 uro peke.

Odvisno koliko je predhodno vse kuhano ali je bolj ali manj.
Če vi govorite o krvavicah kot jih kupinte v trgovini, ki so debele kot krajnske, takšne res nimajo kaj delati v pečici 1 uro. Prave domače krvavice pa so običajno debele za tri one in jih je potrebno peči dlje časa, da se lepo prepečejo, šele takrat so dobre. Sicer pa je vse skupaj stvar okusa.

Krvavice so tiste šparove v akciji, srednje debele, brez špil. Po 20 min je že pritekla fila ven. Pekla sem jih 45 min na 180 in so bile kar dobre. Naslednjič pa po vaših nasvetih, hvala!!!

Zadnjič je kuhar v eni oddaji rekel,da se jih malo prešpika,da v nesegreto pečico ,ker ,če damo v segreto je šok za njih in počijo.Nato damo pečico na 160 ter pečemo pol ure.Nisem še poskusila tako bom pa takoj ,ko jih kupim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close