Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika fizol za pasulj je naguban

fizol za pasulj je naguban

Imam ga namocenega ze cca 1 uro in je postal ves naguban, nekaj ga je celo pocilo. A je to normalno?
Pasulj delam prvic 🙂
LP

Ja je normalno. Samo namočenega moraš pustiti čez noč oz. vsaj 12 ur. Tako, da eno uro ne bo dovolj.

https://www.facebook.com/actio.si

ja, to sem pa prebrala, bom pasulj kuhala sele zvecer za jutri 🙂 hvala. lp

Čez eno uro se mu bo volumen povečal za cca polovico in bo lepo gladek
in primeren za kuhanje.

Ne, vse je v redu, namakati ga moraš pa vsaj nekaj ur.

:-)))))))

Pa naj še kdo reče, da MON ni cool!

kul

Jaz bi pa, prosim, recept za pasulj, sicer ga bo mož delal, ampak vsaj recept mu lahko priskrbim, a ne?

Hvala in LP

poglej na kulinariko, jaz ga imam od tam 🙂

Edina rešitev je BOTOX….ali BOTOKS (ne vem kako se točno napiše), tako boš imela fižol mladostnega videza….

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

in ce bom jaz pojedla ta fizol, bo botoks imel enak vpliv name kot na fizol? 🙂
Ne, resnicno, ne zivim v slo in obozujem pasulj. cisto po nakljucju sem nasla en grski veliki beli fizol, ki je za pasulj, kot se spomnim se od doma, ampak pripravljala ga pa se nisem. Tako da brez zamere :))

Jza pasulj kuham takole:

Čez noč namočeni fižol odcedim in mu prilijem novo vodo.
Dam kuhat in notri na grobo nasekljam eno debelejšo čebulo, dodam cel strok česna in lovorjev list.

Ko je fižol že skoraj kuhan mu dodam celo prekajeno klobaso in skuham do mehkega.

Na malo maščobe na hitro prepražim fant začimbo za pasulj, samo toliko, da zadiši in vlijem k fižolu. Dodam še malo paradižnikove mezge in pokuham še 10 minut. Pred serviranjem klobaso narežem.

Enostavno kot srbski pasulj.:-))))

https://www.facebook.com/actio.si

Darja2, koliko vode pa prilijes? Toliko da je pokrit, ali vec?

V kakšno vodo ga daš kuhat, v mrzlo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close