Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako shraniti solato do jutri

Kako shraniti solato do jutri

Kako shraniti že očiščeno in oprano ter narezano solato (endivijo + radič) do jutri?

Hvala

Jaz solatojedka vedno več narežem, operem, odcedim dobro in flik v večjo plastično posodo s pokrovom, pa je solata ves teden frišna.

Kako je lahko frišna, saj to je potem že vse nagnito :/

Ma dej ti Yo zase skrbi. Če ne poznaš sistema, ne čakat da nekdo odgovori, pol pa pametovat. Moja solata ni gnila, a misliš da sem res tako prtegnjena. Če še nisi probala, tvoj osebni problem. Adijo tebi Yo. Očitno ne poznaš pravih stvari. Pa kar izvoli še pisati, izvoli. Na piknik pač še nikoli očitno nisi ničesar nesla v pravih posodicah, namenjenih prav temu. Ne rabim – jaz – tvojega odgovora.

Joj, kako si se razburila. In ja, imaš prav, na piknik res še nisem nikoli nesla solate izpred enega tedna. Sem pač čudna.

Nehi ženska težit, hov hov hov

Jest mam solato oprano v hladilniku najmanj en teden. Tebe pa skrbi za en dan???

Tudi meni je do sedaj še vedno po robovih že zagnila in sem jo vrgla nato vstran.

Če jo narežeš z nožem je zagotovo že drugi dan rjava robovih. Bolje, da jo natrgaš, dobro posušiš in daš v posodo za solato.
Še bolje pa je, če solate ne opereš preveč ampak jo neočiščeno rahlo zaviješ v časopisni papir in daš v polivinilasto vrečko in v hladilnik, v spodnjo polico oz. predal.

Ostane že, vendar v taki solati ni niti odstotka vitaminov več. Idealno bi bilo, da bi solato servirali v pol ure, ko jo odrežemo na domačem vrtu, saj vsako uro izgubi določen odstotek vitaminov. Preden pa zelenjava pride do našega hladilnika, nima skoraj nič več zdravega v sebi. Če jo pa še narežemo vnaprej, pa izgubi še tisto malo, kar ostane. To so znanstvena dejstva, ne govorim na pamet.

Res je kar pravi predhodnica, solata takoj ko je odtrgamo iz vrta, kaj šele ko jo kupimo v trgovini izgubi x% vitaminov, če jo pa opereš in odrežeš na kose pa še več, pa če to stoji povrhu še več dni, pa – ne ostane nič od nič….meni osebno solata “smrdi” že po dveh dneh, zato si res ne predstavljam kakšna vam je če jo puščate cel teden, povrhu jo puščam pa celo, v listih….Zavijanje v časopis, tudi ni dobra ideja, saj se “tinta” iz časopisa “stopi” v solato….

Jaz jo kupujem sproti, vsakih par dni, jo pač dam v hladilnik, tako kot je že iz trgovine v najlonu. Če slučajno operem več, pa da vidim, da jo ne bomo pojedli, jo v celih listih, nenarezanih najprej dobro odcedim v lijaku, potem pa jo zložim v veliko tupperware plastično posodo, tako jo imam največ 1 dan ali 2, če je več, jo raje vržem stran, meni res smrdi,…..

Nabiraje in jejte spet regrat. Kje pa piše, da je dober samo spomladi?

Ga nabereš – zdele lahko z baterijo, šibaš domov pod pipo – samo oplakneš, začiniš in

DIREKT V USTA FAMILIJE. MATR DA BODO ZAUŽILI VSE VITAMINE.

Jaz solato ne režem,ampak natrgam operem,pustim na cedilu,da se odcedi in kar ne pojemo takoj,shranim v taki Lock&Lock posodi,ki ima na dnu mrežico in se morebitna voda nabere spodaj in solata ne gnije.Jo pa imam tudi jaz po par dni,odvisno od vrste solate,in jo sproti naredim,kolikor jo pač porabimo.

[img]http://www.shrani.si/f/2H/pe/1b22XNwa/lock.jpg[/img]

Če nimaš take ali podobne posode,je uredu tudi,če odcejeno solato daš v navadno plastično posodo,s tem,da daš na dno papirnate brisače.

Solata iz trgovine je že sama po sebi stara vsaj nekaj dni. Tako da nima smisla vlagati preveč energije v ohranjanje vitaminov, ker jih itak nikjer več ni. Ampak spet – da bi oprana in natrgana solata stala v hladilniku cel teden, mi je pa tudi malo čudno. En dan že mogoče, potem se mi pa zdi že dvomljivo vse skupaj.

Sicer pa mi tudi ni jasno, zakaj vnaprej namakati in cefrati solato. Če je velika in ne potrebuješ toliko, odtrgaš samo nekaj zunanjih listov, ostalo pa zaviješ v papirnato servieto, lahko še plastično vrečko čez, in shraniš. Naslednji dan spet potrgaš zunanje liste, kolikor potrebuješ, ostalo pa shraniš. Pranje in cefranje v skledo vzame točno eno minuto, solata je pa na pogled veliko lepša kot tista, ki je že 3 dni nacefrana. Da vitaminov ni ne v eni ne v drugi, smo rekli že na začetku.

Zate bi bilo najboljš, da jo kot srnica pozabaš kar na samem vrtu… če še kakega polžka zraven poješ, boš pa še pri mesu prihranila.

Iz dveh kuhinjskih krp si sešij vrečo in zgoraj naj bo še trak da jo lahko zapreš.

Notri očiščena in oprana solata zdrži tud 1 teden.

Solato operem ter shranim oprane odcejene cele liste in sicer v posodi za zelenjavo v hladilniku – kar tako, položeno vanjo in ne zaprto v plastiki. Ali pa v plastični posodi (lahko z odcejalnikom) ampak nepokrito. Stoji zelo dobro.
Pred uporabo llahko osvežimo (obrežemo) peclje, če se odrezani del obarva…..
Se pa strinjam, da jo je najboljše kar pojesti.

Narezava vsekakor drži BISTVENO manj časa.

Daisy

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close