Enostavna pogostitev?
Drug teden pripravljam pogostitev za 12 ljudi. Do sedaj sem vedno pripravila narezek pa se mi zdi da je to že malo preživeto.
Zdaj pa sem razmišljala da bi kaj skuhala. Kaj takega kar je večina ljudi. Ampak pri idejah se pa ustavi.
Ljudje ki bodo povabljeni bodo stari od 30 do 60 let, neizbirčni.
Imate kakšno idejo kaj pripraviti da ne bo spet narezek, ampak še vseeno s tem ne bo toliko dela da bom morala zjutraj ob 6 začeti pripravljat da bo do 17 popoldne pripravljeno.
Vem da je tukaj kar nekaj zares dobrih ¨kuharic¨, zato se k vam obračam po nasvet.
Mrzlo pečenko, mesno štruco, pohano meso – vse to daš na pladnje namesto klasičnih salam, pršuta in sira. Zraven pa lahko tudi francosko solato, pečene paprike, kumarice ipd. pa več vrst kruha. Praviš, da so gostje nekomplicirani in verjetno tudi tradicionalni. Zato verjemi, da jim bo ta pogostitev všeč. Pa še naprej lahko pripraviš, da se gostom lahko čisto posvetiš.
S toplimi jedmi je pa križ – morebiti bi prišla v poštev kmečka pojedina, pečenice, pečenka, mogoče goska, rdeče zelje, ko je ravno okoli Martinovega..
Naj ti uspe!
toast pizze
na toast namažeš kečap, posuješ origano, nariban sir, na drobno narezano šunko, koruza, gobe, ščepec origana povrhu
če kdo ne je gob/koruze narediš klasik kruhke brez teh dodatkov
jaz že prej naribam sir, narežem šunko, narežem gobice in shranim v posode, ko pridejo obiski samo namečem na kruhke za 10-15 minut na 220 stopinj
toaste dam na pekač obložen s peki papirjem
Super ideja s tole kračo.
Tenstano kislo zelje in iz Tuša pečene reberce. Njami. Lahko jih tudi sama spečeš, pa bolje, da kupiš, saj boš sicer imela preveč dela ali pa tudi ne. Ne poznam te, da bi vedela. Če se boš odločila, da jih sama spečeš, na tisti maščobi naredi zelje.
Lahko tudi kračo, kot ti je že ena napisala, pa krompirjevo solaato zraven. Jaz običajno naredim, kadar imam rojstni dan, ko je malo več ljudi, to varianto s kračo ali rebrcam in krompirjevo solato.
Da se ne boste kar zagnali v glavno jed in konec, naredi tiste kruhke , ne spomnim se kako se reče, ko daš eno salamčko gor, pa majonezo, pa papriko… Za po jedi pa kaj slanega in sladkega
Uh jaz bi bila take pogostitve zelo vesela in bi uživala ne le v druženju ampak tudi v preprosti hrani.
Nič ne kompliciraj, da ne boš potem ti preveč utrujena
pa lp
-hrenovke v listnatem testu, lahko dodaš še sirček ali pa senf, lahko posuješ sezamom -garant pojejo vse
– hrenovke narežeš na pol in potem še jih zarežeš na pol 2x, tako da dobiš 4 krake, ko jih popečeš dobiš hobotnice
– skuta, malo kisle smetane, poper, sol ,česen, bučna semena rukola ali pa kakšna fina skodrana solata, črn ali bel kruh, pa kapljica bučnega olja
– listnato testo nareš na trakce, položiš na njih trakce pancet in jih zarolaš, potem pa zgornje robove obrneš navzve, pomažeš z jajco, posuješ sezam, daš v muffin modelček, ko so spečeni zgledajo kot vrtnice
– testeniska solata, ajdova kaša, malo parike, malo paradižnika, mmmhm
– tunin namaz
“- listnato testo nareš na trakce, položiš na njih trakce pancet in jih zarolaš, potem pa zgornje robove obrneš navzve, pomažeš z jajco, posuješ sezam, daš v muffin modelček, ko so spečeni zgledajo kot vrtnice “
Ali to pomeni, da oboje zviješ v rolo in v modelček položiš pokonci?
Vsekakor mora biti tole lepo in dobro.
Jaz nisem ravno dobra za pečenje krač, pečenk in podobnega, zato naredim kaj drugega. Recimo:
Super so pitulice, dobiš recept na kulinariki, z različnimi nadevi.
Ali pa vlečeno ali listnato testo, pa narediš sirov ali špinačni zavitek, spečeš, narežeš, super – kot kak burek.
Jaz naredim tudi bučno pito, že prej spečem, ker je mrzla še boljša.
Super deluje tudi česnov kruh, ki ga kupiš v hoferju ali šparu (tam, kjer so siri), popečeš v pečici, njami.
Pa mocarelo s paradižniki imajo vsi radi.
Pa grisine, ovite s pršutom. Ali pa melono narežeš na krhlje, oviješ s pršutom. Božansko.
Ali pa kupiš dimljen losos in narediš lososve kruhke, malo drugačen narezek.
Ali pa narediš nekaj domačih namazov ali pa kupiš kakšne sveže paštete v Leclercu (račja, recimo), zraven različne vrste kruha in se bodo vsi oblizovali.
Forum je zaprt za komentiranje.