Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vaše najljubše PECIVO

Vaše najljubše PECIVO

Katero pecivo doma največkrat naredite? Oziroma je vaše najljubše …

Torta iz čokoladnega mousa

ČEŠNJEV ZAVITEK:
V Hoferju v hladilniku imajo testo-embalaža je oranžasta-blizu jogurtov.Kupi 2 kom.
Na pekač dimenzije cca. 40x24x5 položi en zavitek testa. Jaz ga samo vzamem iz vrečke in nič ne valjam.Premaži z eno polovico kisle smetane.Posuj z razkošičenimi češnjami, drobtinami-direktno iz vrečke-nič pražiti,posuj s sladkorjem, cimetom, 1. vanili sladkorjem.Nato razvij še en zavitek testa, ga premaži z ostalo polovico kisle smetane in položi na zavitek s kislo smetano navzdol.Malo “požokaj” po robovih in po vrhu testa še nareži koščke masla. Položi v ogreto pečico na 175 C in peci cca. 30 min.

JABOLČNI ZAVITEK:
Vse je enako, le da namesto češenj naribaš jabolka in dodaš po želji tudi rozine, ki si jih namočila v rum.Ostalo je ENAKO.
Meni fuuuul dobro.

-kremšnita
-sacher torta
-gibanica

pa seveda domači štrudelj, brez tega pa ne gre

Ja, punce, kje je pa kakšen preizkušen recept, pa HVALA.

lklkl

Sarajevsko pecivo (pecivo iz pšeničnega zdroba, orehov in jabolk) – poglej na kulinariko.
Spečem 1x tedensko z različico brez orehov (dam več zdroba) in tistega na vrhu. Dodam še namočene rozine.

mene pa zanima kak dober in uspešen recept za sacherco. Sem delala ta teden pa je presuha, pa sm porabila 50dag marmelade, pa še pekla sem biskvit manj časa, kot je bilo napisano:(

Ravno se bašem z Pohorsko rezino:-))) Njamiii

Čokoladno bananini mafini, schwarzvaldski mafini, jabolčno-skutni štrudel.

nutelina torta
sacher torta
rulada brez moke

Največkrat kaj preprostega s skuto in / ali sadjem.

Jaz bi pa prosila recept za pecivo: vse po 3 ali vse po 2 ! Vse se meri v jogurtovih lončkih. Sem že iskala povsod, ne najdem. Zadovoljna bom tudi z linkom. Hvala !

Malo podrobnejš opis, prosim. Jogurtovo pecivo je vse na 1-2, lena gospodinja na 7, pijana nevesta pa na 9. Pri najboljši volji mi ne pride na misel nobeno pecivo na 3.

Ne vem imena, vem le, da je 2 lončka (ali 3?), npr. moke, 2 sladkorja, 1 lonček olja….kaj vem, nekaj v tem smislu? Pred leti sem ga nekje videla, naredila in pozabila;).

o takem receptu sem že zgoraj pisala. Dodajam še rožičevo pecivo. Kaj več pa ko se prebijem za računalnik. Mal se pa tud same pomatrajte lene gospodinje 😉

Ti povej.

2 jajci ( ali 3 manjša), 1 lonček jogurta, 1 lonček sladkorja, 2 lončka moke, 1/2 pecilnega. Zmešaš, zliješ v pekač in spečeš. Namesto jogurta lahko tudi 1/2 lončka olja in 1/2 lončka vode. Ali pa jogurt nadomestiš z mlekom, 1 lonček moke pa z makom ali mletimi orehi. Ta različica je še boljša, če jo prerežeš in namažeš s kislo smetano, v katero vmešaš žlico ali dve sladkorja.

1/2 kg skute, 2 lončka jogurta ali kisle smetane (ali 1 + 1), 2 jajci, 7 žlic olja, 7 žlic sladkorja, 7 žlic moke. Zmešaš, zliješ v pekač in spečeš. Lahko dodaš tudi rozine.

3 jajca, 9 žlic sladkorja, 9 žlic mleka, 9 žlic olja, 9 žlic moke, 3 žlice kakava, 1 pecilni. Stepeš jajca in sladkor, dodaš najprej tekočine, potem ostalo, zliješ v večji pekač in spečeš. Še vroče preliješ z 2 dl mleka, v katero zmešaš 3 žlice sladkorja in 1/2 dl ruma (ali malo arome). Preliješ še s čokoladnim ali vaniljevim pudingom (iz 2 vrečk in litra mleka) in ko se vse skupaj ohladi, premažeš s stepeno smetano.

Bilo je nekaj takega. Hvala !

Recept vse merice JOGURTOV LONČEK !

imenuje se LENJA PITA……..

TESTO:

3 jajca,
1 jog.lonček sladkorja,
1 jog. lonček olja,
2 jog.lončka moke
1 navadni jogurt ( ali 1 jog. lonček mleka, če ni jogurta)
1 pecilni prašek,

NADEV:

1 kg olupljenih in naribanih jabolk
1 jogurtov lonček sladkorja
malo cimeta
2 žlici olja

POSTOPEK:

Olupljena in naribana jabolka podušimo na 2 žlicah olja, dodamo sladkor in kratko dušimo 5 do 6 minut—-. odstavimo.
Testo—–vse naštete sestavine umešamo mikserjem, polovico testa vlijemo v ( z oljem namazan pekač) in zapečemo 5 do 6 minut na 200 stopinj. toliko da se na testu naredi skorjica. Na to nadevamo podušena jabolka in takoj po tem izlijemo preostanek testa tako, da pokrijemo jabolka v celoti, tako pripravljeno pito damo nazaj v pečico in jo pečemo še dobrih 25 do 30 min na 180 stopin, v srednji legi pečice. Ko je pita pečena, jo potrosimo s sladkorjem v prahu in režemo v poljubne kvadratke ali rombe…..
pa dober tek,

Dušanka-Celje

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close