Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Mleko – Ali ste vedeli?!?

Mleko – Ali ste vedeli?!?

Mogoče je res,preverila bom takoj jutri.

Mleko s pretečenim rokom pošljejo zopet h proizvajalcu, ki ima zakonsko dovoljenje, da lahko ponovi proces pasterizacije pri 190 stopinjah in ga da ponovno na trg.
Po zakonu se lahko ta proces ponovi 5x. Proizvajalec je zavezan objaviti kolikokrat je ponovil ta proces in ga tudi objavi, vendar na svoj način, zavedajoč se, da se nihče ne vpraša, če je bilo kupljeno mleko predelano že večkrat. Skrivnost je napisana spodaj, na dnu tetrapaka, z majhnimi številkami.
Recimo da je napisana številka 12345, manjkajoče število nakazuje kolikrat je bilo mleko ponovno dano v obtok.
Recimo 12 45, manjka številka 3 – to pomeni, da je bilo mleko 3x pretečeno in zopet prevreto.
To pa še ni vse, ker v paketu, kjer je 12 L mleka, bo pri nekaterih manjkala številka pri drugih pa bodo vse številke.
To pomeni, da je bila celotna pošiljka enako tretirana.
Na tak način podjetja bogatijo, torej tako, da reciklirajo pokvarjeno mleko in tisti,
ki nosi posledice smo seveda mi, ki pijemo umazano vodo.

Že videno, brano tu na forumu, da bi pa kdo dal verodostojen link, tega pa do danes še nismo doživeli.

slisal, preverit pa nea morem.

Pred nekaj dnevi sem poslušala radio in je voditelj klical na VURS glede tega maila, ki kroži po internetu in je možakar na drugi strani telefona celotno zadevo ZANIKAL.

Jaz mu verjamem.

Vi pa zganjajte paranojo…

Nikakršne paranoje ni,samo mail sem prekopirala.Mal me pa vseeno firbec matra.In vem,da bo jutri ene par mon cifre gledal,z mano vred. 😉

In ti verjameš vse, kar povedo na radiu???
A misliš, da bodo povedali po pravici?

Jaz ne vem, ali naj verjamem ali ne. Kdo je že rekel tisto: “Kjer je dim je tudi ogenj!”

Počakajmo, da bo še malo vrelo. Potem bomo pa videli.

Hahaha, kakšne buče….

Pasterizacija pri 190? Hahahah… ENi res nimate pojma, da lepite take nebuloze….

li@n@, rajši vice lepi, ti gre bolje od rok, kot pa širjenje panike BREZ OSNOVE….

🙁

Saj sem samo en nebulozen,hehe,mail skopirala,pa je vse narobe.

Drugič bom rajši odprla temo,s kakšnim bolj pomembno vsebino…npr.kakšne barve predpražnik naj kupim,kako naj zapiram vrata,ali je čas da zamenjam posteljinino in podobno. 😉

Ta procedura bi bila mnogo, mnogo predraga. Mleko bi stalo kakšne 4€.

Dvomim v tovrstvo predelavo. Po moji logiki bi ga lahko iz njega napravili samo jogurt ali skuto.

Sem pogledala na dve vrsti mleka, ki ju imamo doma. Pa nikjer ni nič podobnega pisalo.

sem vzela iz police tistega z 12345, ha.ha………..imajo pa tudi take brez teh številk…kateri je zdaj boljši?

A mislite, da razvrščajo tetrapake po številkah in potem tiste z enakimi številkami skupaj še enkrat pasterizirajo? Rečejo, sedaj bomo pasterizirale nove, potem tiste 12 45, nato 123 5, nato 1234 …………………………….
To pa imajo dela v mlekranah!:))

Tudi po mojem mnenju po 15 letih dela v mlekarni se ta zadeva ne splača.

-Potrebuješ dodaten prevoz, ker živilo s pretečenim rokom uporabe se ne sme srečati z izdelki, ki so še v roku trajanja na enakem transportu,
-Odpiranje embalaže,
-kontrola nekih navedenih številk,
-Ponovni postopek pasterizacije, pakiranja…

Zadeva se zagotovo ne izplača.

Je pa res, da včasih, ko še ni bilo tako strogih nadzorov in sodobne tehnologije hlajenja mleka, da je šlo za sterilizirano mleko (alpsko) najslabša kakovost (z večjim številom mikroorganizmov) mleka.

Glede mleka in mlečnih izdelkov pa mislim, da se nam je še najmanj bati za kakovost izmed vseh živil.

🙁

Saj sem samo en nebulozen,hehe,mail skopirala,pa je vse narobe.

Drugič bom rajši odprla temo,s kakšnim bolj pomembno vsebino…npr.kakšne barve predpražnik naj kupim,kako naj zapiram vrata,ali je čas da zamenjam posteljinino in podobno. ;)[/quote]

Bi bilo boljše, ja.

Sicer sem prepričana, da normalno razgledan človek takim stvarem ne verjame, a imaš tudi take, ki verjamejo vsemu – in širijo paniko dalje. In najdejo se tudi taki, ki copy pastajo na najbolj bran forum v državi, potem pa komentirajo, da gre za nebulozo. Kaj jim je torej cilj?

p.s. iza svojega vrtička ne vidijo (npr. ne vidijo tega, da v državi obstaja mlekarska branža in če verjeme takemu pisanju 1% ljudi, so s tem že naredilo ogromno škodo…). Namesto, da bi se posipali s pepelom, se raje še dalje delajo pametne…

zeeeeeeeeh

kr neki

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Tudi jaz sem delala v mlekarni in povem, da to ni res.
Vem pa, da trgovke pri živilih uzamejo mleko s pretečenim rokom domov za žival.

ne pijem mleka, tako da me boli …

v mojem gospodinjstvu ga n konzumiramo, zaradi diete, tako da se z tem nisem ukvarjala.

v trgovini Brglez ga ne prodajajo, ker, ko so ga naročile in ga niso prodale do roka so ga morale same kupit, je pa to manjša trgovinica

globoko dvomim, da imajo ljudje, ki pošiljajo take stvari naprej, IQ vsaj v višini predpotopne amebe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close