Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kje shranjujete sadje

kje shranjujete sadje

Kje imate doma spravljeno sadje: banane, jabolka, hruške, pomaranče……………

Eni me prepričujejo, da ni dobro v hladilniku (spodnji predal). Res tudi v trgovinah nimajo tega po hladilnikih.

Kje hranite sadje – zelenjavo. Mišljene so manjše količine. Ko kupite v trgovini.

na pultu. Nekaj tudi v hladilniku, npr. mandarine

tu:
http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/60058762

V kuhinji imam na pultu veliko skledo za sadje, zelenjavo pa imam v shrambi (na morju pa jo shranjujem v hladilnik)

V hladni shrambi, poleti tudi v hladilniku (razen banan).

Zakaj razen banan? Zakaj za (zrele)banane ni dobro, da so v hladilniku?

Pa v kakšnih polivinil vrečkah tudi ni dobro, da je sadje – zelenjava, kajne?

Pa še za kruh me zanima. Kje ga imate? V papirnati vrečki?

Zakaj razen banan? Zakaj za (zrele)banane ni dobro, da so v hladilniku?

Pa v kakšnih polivinil vrečkah tudi ni dobro, da je sadje – zelenjava, kajne?

Pa še za kruh me zanima. Kje ga imate? V papirnati vrečki?[/quote]

Kot so mi razložili banane v hladilniku počrnijo. Sicer so še vedno dobre, ampak ne zgledajo apetitlih. Zelenjavo vedno dam ven in polivinil vrečk in zložim v hladni predal v hladilniku. Kruh pa imam v tupperware posodi za kruh, tudi v hladni shrambi.

Fridge + cupboard.

Oooo , Kensi ! Zdaj pa nisi več naš… Se boš izgleda preusmeril na angl. forume?

Sadje (razen jabolk) kupujemo sproti (recimo 2x tedensko), tako da ni problema tega hraniti izven hladilnika. Edino poleti kakšne breskve npr. dam v hladilnik.

Zelenjavo pa delno v hladilniku, delno zunaj. Pojemo namreč ogromno zelenjave in vse ne gre v hladilnik, ker kupujemo, kot rečeno, nekje 2x tedensko in mora zaloga zadoščati za 3 do 4 dni.

V hladilnik dam običajno zeleno solato, pa paradižnik. Zunaj hladilnika imam eno košaro, kjer naredim “aranžma” (v tem letnem času) iz: cvetače, bučk, korenčka, brokolija, zelja… Vse to zdrži 4 dni brez problema izven hladilnika. Pa še izgleda ok 😉

Vsem hvala za odogovore.

Zakaj se pa izogibate hladilnikom? Kaj je s tem narobe? Zgoraj ena napiše – da banana nima grdega olupka? Pa klinc, če je grd – notr je še zmeraj okusna.

Jaz imam temperaturo v hladilniku naštimano na št. 2.
In če vso zelenjavo in sadje hanite po peharjih, košarah – kaj pa imate potem v spodnjih predalih hladilnika?

jaz imam zelenjavo v hladilniku, sadje pa na mizi ker ga pojemo sproti.

Kot sem napisala – pojemo ogromno zelenjave in jo zunaj shranjujem, ker v hladilniku ni toliko prostora. Imamo namreč “klasični” hladilnik – spodaj je en (predeljen) predal za zelenjavo – če dam notri 2 glavi solate, je polno. In vso ostalo zelenjavo (ki se mi zdi bolj trpežna od solate) pač dam v košaro. Tako da se hladilnika ne izogibam, je prostora ni dovolj 😉

Napača. Pravilno je: Tako da se hladilnika ne izogibam, le prostora ni dovolj 😉

V skledi na mizi

Zakaj ne v hladilniku?

Upam, da bo katera odgovorila na to vprašanje. (razen pomanjkanja prosotra – kaj imate potem v spodnjih predalih hladilnika?)

Tipčkom je vse jasno in se s tem sploh ne utrujajo.
NO PRIMOŽ, GUNAR, BMW, ROK, VITEZ………..kakšno sadje uživate? Iz košaric na mizi?

.

Zelenjavo (razen paradižnika) vso v hladilniku, v spodnjem predalu, sadje pa na pultu v veliki skledi.
Enkrat sem brala nek članek, da sadje in zelenjava (sploh paradižnik) v hladilniku izgubi aromo, okus ni več tako intenziven, izgubi vitamine (kolikor jih sploh še ima) in od takrat pri nas delamo tako..

zelenjavo v hladilniku, spodnji predali, krompir v kleeti…sadje pa sveže kupujemo le toliko, da ga pojemo in je v lepi skledi na mizi namesto pušlca…ena lepa košara jabolj pa tudi vedno krasi kot hodnika, kjer je bolj hladno, kake 3kg jabučk je tam…ko to pojemo, nafilamo na novo…nekaj sadja pa je po komadih v hladilniku, če kdo zeli hladnega, poleti to paše, sploh lubenica…

kupi lepo skledo, kosaro, po zelji in imej to na mizi, notri pa sadje za jest, ki bo tudi okras… pa naj bo to nekje na sredini ali robu mize, da ne moti…mi imamo veliko mizo…

Brala sem, da banane hitreje zorijo, se pravi postajajo črne, v hladilniku. Imeti jih je treba na hladnem vendar ne v hladilniku.
Jaz dajem v spodnji predal hladilnika paradižnik, papriko, cvetačo, sveže zelje, itd. Res, da zelenjavo kupujem sproti in v manjših količinah, tako da jo le malo ostane zunaj. Zeleno solato pa najprej narahlo zavijem v časopisni papir (Delo je najboljše za ta namen, za drugo tako ni:-)), dam še v polivinilasto vrečko in na hladno ali v spodnji predal hladilnika, če je prazen.

Sadje za sproti v skledi na mizi, vendar ne preveč, ostalo v hladilniku. Če bi imela špajz, bi pa tam :))

Vse sadje imamo v hladilniku. Tudi zato, ker nam je mrzlo boljše kot sobne temperature 😉 Pa enkrat sem imela grozdje v skledi na pultu, in so v enem dnevu prišle tiste ta male muhice, pa mi ni bilo preveč všeč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close