Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zakaj je navaden jogurt takooo sladek?

Zakaj je navaden jogurt takooo sladek?

K pisnju me je vzpodbudila spodnja tema o Activii.

Torej, sama sem velika ljubiteljica navadnih jogurtov – bolj so kisli, boljši so. In tako že pred časom kupim navadni tekoči jogurt v Hoferju. Ko pa sem ga poskusila, je bil tako ogabno sladek, da me je skoraj kap.
Po primerjanju vsebnosti sladkorja z navadnimi jogurti iz drugih trgovin je bilo razlike nekje od 0,2 – 0,5 g na 100 ml. Zdaj pa mi nekaj ni jasno. Ali je možno, da pol grama sladkorja toliko spremeni okus, ali pa je bisto v dodajanju umetnih sladil.

Vaša mnenja, prosim.

Lep pozdrav,
Misxy

Žal ti ne morem odgovoriti na vprašanje, mene je namreč zmotilo, da so postali bolj gosti. Pogredam deklaracijo, na kateri je pisalo, da je dodano mleko v prahu.

lp

Tudi sama kupujem samo navadne jogurte v Hoferju in meni niso nič sladki. Je tak kot mora bit.

Tudi jaz sem zadnjič kupila in je bil tako sladek, da ga sploh nisem mogla pit.

umetnih sladil je v jogurtih toliko, da se jim izogibam. actimel takoooo priporočajo. na deklaraciji pa piše, da vsebuje aspartam, sladilo, ki je rakotvorno!

Zato pa jaz vedno pogledm vsebino sladkorjev če kupujem novo blagovno znamko jogurta.

Všeč so mi tisti, ki imajo tam do 4,6g sladkorjev (ljubljanske mlekarne, mlekarne celeia) ostalih pa ne kupim.

Meni je najboljši navadni jogurt iz bio linije (rumen lonček 250g) v Hoferju. Ni sladek.

Ej, isto pri meni. Sem kupila probiotični jogurt v Hoferju, si mislila, kako bom prišparala v primerjavi z Egotom – ampak ga ne morem pit, ker je SLADKAN! Ogabno sladek jogurt.

Tako ostajam pri Egotu. Jogurt mora biti kisel.

Ga je pa istočasno kupil tudi kolega in ni opazil ničesar. Navaden jogurt pač. Zdaj pa ne vem?

Jaz imam rada samo navadne jogurte, sadni so mi presladki.

Sprobala sem že skoraj vse od a do ž in še vedno ostajam na navadnem jogurtu Pomurskih mlekarn 3,5 % m.m.

Jaz boljšega še nisem jedla.

Če pa ga uporabljam s kosmiči, pa vzamem 1,5 mm od Pomurskih mlekarn, ker je fajn tekoč.

Nobeden pa ni niti malo sladek. Ma prav poseben okus je.

Imam isti problem, navadni jogurti so mi presladki … Zdaj sem vsaj dobila predloge: rumen lonček iz Hoferja in Pomurske mlekarne … hvala.

Najboljši jogurt je MU 3,2 maščobe. Trd, kisel, osvežujoč.

Aspartam kot tak NI rakotvoren. Preberi si kaj npr.:
Med pripravo aspartama in pri njegovem razpadu lahko nastajaja tudi diketopiperazin. Ta lahko v telesu zapade reakciji nitroziranja. Produkt te reakcije pa bi lahko povzročal raka na možganih in maternici. Vendar v telesu nastaja zelo malo takega produkta, študija pa je tudi pokazala, da diketopiperazin naj ne bi imel škodljivih učinkov.
Preden zaženeš paniko, je treba mal raziskat. Se pravi je malo možnosti oz. mala količina diketopiperazina v telesu, da ta postane rakotvorna snov pa mora biti podvržen nitroziranju. Za kar je spet zelo malo možnosti.
Se pravi ti je lahko edino vodilo, da ne pretiravaš v ničemer. Če spiješ 3 litre actimela na dan, lahko tvegaš raka. Prav tako, če spiješ liter žganja ali telefoniraš z mobitelom 5 ur dnevno itd.

Mi tudi prisegamo na tega. Brez dodatkov, pa dober je. Okus po jogurtu in samo po jogurtu.

Če prebereš deklaracijo, ti je jasno, da je tekoči probiotični jogurt iz Hoferja sladkan.
Tisti v lončku pa niso.

Hoferjevi navadni jogurti so sladkani (ali s sladkorjem ali z umetnimi sladili) in meni osebno zanič.
Najljubši navadni jogurt mi je tisti od Mercatorja s 3,2 % maščobe (obstaja tudi lahko jogurt z manj maščobe, oba sta brez dodanega sladkorja ali umetnih sladil).

Moji najljubši pa so bio jogurt, bio kefir in bio kislo mleko iz mlekarne v logatcu (oranžno rumen pokrovček-lonček), težava je samo ta, da se jih ne dobi povsod. No, zdaj je mercator prevzel iste v svojo embalažo, imajo temnozelen pokrovček.
Sploh najboljši pa mi je ovčji jogurt kmetije kenda, ki ga imajo v kalčku, pa v notr. tržnici v btc-ju – je tak gost in kremast, odličen. Le ovce imajo mleko le ob jagnitvi, zato ni na voljo celo leto.

Pa še nekaj je pri jogurtih – če vas rado zebe, jih pozimi ne jejte preveč, ker hladijo telo. Poleti pa ta lastnost pride zelo prav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close