Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Da ne bom samo jaz trpela….

Da ne bom samo jaz trpela….

…ker sem tako sita, da sploh nekak ne najdem udobne pozicije na kavču pred tv, bom pripopala recept za piškote, ki so nastali popoldan. Meni in malemu in velikemu dedcu so super, glede na sestavine zdravi, samo nekam hlapljivi so (= hitro izginejo).

Takole se jih pa naredi: v veliko skledo daš 3/4 lončka masla, skodelico rjavega sladkorja, žličko pecilnega, jajce, vanili sladkor, malo manj kot dve skodelici polnozrnate moke, dve polni skodelici ovsenih kosmičev, skodelico suhega sadja (jaz sem danes dala “tropsko mešanico” – koščki papaje, ananasa in kokosa. Fino pregneteš, narediš kupčke na peki papir (lahko na gosto, ker se med peko masa ne razleze kaj preveč), pa hop v pečico na 180 za ene 10 minut.

Mogoče kateri pride prav. Pa lahko noč.

mmmm skoraj do sem diši 🙂
Predstavljaj si kako fini bi bili s kakiji :)))

– 3/4 lončka masla – kako pa izgleda ta lonček? 2 dcl?

– skodelica rjavega cukra – skodelica drži en, dva ali 3 dcl?

– malo manj kot dve skodelici polnozrnate moke – a glih polnozrnata mora bit, pa spet kok je skodelica velika?

– skodelica ovsenih kosmičev, pa skodelica suhega sadja (u madonna papaja, kokos, ananas!!!)

GREM PA ŽE RAJŠI NA TORTO CHRACH, ALI KUPIM BOROVE GOZDIČKE, ALI ČOKOLADNE ŠNITKE, ALI GIBANICO, ALI JABOLČNI ŠTRUDL.

In če seštejemo sestavine: maslo, rjavi sladkor, moka, kosmiči, papaja, kokos, ananas, pecilni, vanili, jajca, peki papir………cel kup dela in umazane posode – elektrika …….čiščenje pečice…..
pa še kaj bi se našlo……

NI RAČUNICE!

Edino se ti to splača, če čakaš, da te tipček zaprosi za roko! Ena baba, ki bo kasneje s froci visela na njegovem puklu.

Draga drekula, tudi jaz ti želim dobro jutro! (saj verjetno si to hotela med vrsticami povedat, ne?)

eh, drekula,
če ti ne znaš pečt, ni treba čez druge bentit.
pa upam, da nikjer ne vzzameš, doma pečenih piškotkov, če ti jih ponudijo. saj ni računice, že za njih ne, bog ne daj, da bi jim ti to potem odžirala.

Upam, da je samo PMS, ker če si vedno taka, si res revež.

drekula čist tipičen odgovor za ta forum, mora vsaj eden temo smetit, če ti ni do polnozrnatih stvari, če ne znaš kaj mal po svoje nardit iz recepta,pač preskočiš ane!!!

za avtorico pa: meni se sliši super, bom takoj danes sprobala, pa lep dan vsem tudi tečkam

Simpatičen recept, enostavno zveni, kot da se nardi sam…

A sem preveč lena in leva za karkoli pečt, zato grem raje: tečt….

ha ha ha, pa še rima se…….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close