Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ostale so mi palačinke

Ostale so mi palačinke

Kar precej mi jih je ostalo od včerajšnjega kosila. So v hladilniku. Mislite, da bi jih lahko uporabila jutri za kosilo?

Kaj delate iz palačink? Jaz jih ponavadi narežem in uporabim za v juho. Ampak tokrat jih je preveč, pa bi naredila kaj drugega. Kaj mi predlagate?

lahk nardiš tko kt eno torto, palačinka, ena plast mase recimo iz skute, palačinka, spet masa itn.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Skutni ali orehov ali kak drug nadev, namažeš, zviše, zložiš eno zraven druge, premažeš s kislo ali sladko smetano in zapečeš.
Nadevaš kak slan nadev (mesni, gobov, špinačni), spečeš kot prej ali ocvreš (kaneloni).
ali enostavno pogreješ v mikrovalovni pečici (tudi zmrznjene) in namažeš kot sveže

Nafilaj jih s skuto in zapeči vpečici. Ali pa naredi kanelone.
Hja, pri nas palačinke nikoli ne ostanejo ;)))

Danes skuhaj špagete z bolognese omako – prepraži ful preveč. mesa – neredi ful gosto omako – nekaj omake z mesom daj vstran, iz ostanka naredi do konca omako za špagete)

Jutri z gostim ostankom nadevaj palačinke, v pekač z njimi, prelij z mešanico jajce+kisla smetana + muškatni orešček, zapeči.

To jaz OBOŽUJEM!
Lahko jih napolniš tudi z zelenjavnim nadevom ali pa sirom ali pa…

Pri nas tudi nikoli ne ostanejo, jih tudi pečem sproti in jih sproti jemo.Nikoli jih ne napečem naprej,ker take niso več dobre (če stojijo)

Sicer pa lahko narediš špinačno torto (palačinka,nadev iz špinače,palačinka…,preliješ,zapečeš)
ali kanelone.

lepo jih namaži s faširanim mesom (meso popečeš na čebuli in česnu, začiniš dodaš jajček in v melku namočeno rezino kruha), jih zviješ naložiš v pekač, potreseš z naribanim sirom, preliješ malo s smetano in pečeš ene pol urce. Za prilogo pa solato

Nafilaj jih s Habakuk šunko,parmezanom in spohaj.

Pred časom sem jih enkrat kar nekaj zamrznila – zrolane, vsako posebej, ko sem rabila, sem kar take zmrznjene narezala za v juho. Se itak hitro odtajajo.

Jaz jih namažem s kečapom, na vsako dve rezini šunke, dve rezinini sira, posujem z origanom in zavijem.
Zložim v pekač, premažem s smetano ali stepenim jajcem in zapečem.

Naredi kanalone. Navadno pizza šunko in sir naribaj, dodaj 1 jajce in 1 žlico kisle smetane. To maso namaži na palačinko, jo zavij ( notranje robove zavihaj not in na drugem koncu pa zrolaj – tako kot se delajo kaneloni), spaniraj in ocvri. Zraven pa paše velika skleda zelene solate. Pa dober tek!

Že 100x sem napisala tu gor in še enkrat bom, saj res ne razumem kako lahko jeste par dni staro hrano. Pri nas je največ kar jemo postanega en dan in še to le kakšno mineštro, sarmo… Če nam kaj ostane, še isti dan zamrznem. Sploh pa ne bi jedla več dni stare hrane, ki vsebuje jajca, mlečne izdelke ali meso.

Živi in pusti živeti

Loool, sarma je najboljša tretji ali četrti dan. V hladilniku brez problema počaka teden dni.

Pa segedin tud…. pa kisla govedna se more tud mal nažmohtat…

Saj ni treba razumet. Nam so pa tud par dni stare sarme, segedini in podobne stvari čist fajn.
Tud kakšen golaž, testenine, ričet …

Obstaja epohalna iznajdba, ki se ji reče hladilnik. Če daš noter hrano, se ne pokvari tudi več dni. Poskusi kdaj, mogoče ti bo pa všeč.

jaz jih pa ohlajene narežem in v zamrzovalnik. Kadar imam juha, dam kar zmrznjene na krožnik in vrelo juho gor. Njami in hitro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close