Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Fižolova juha s testeninami

Fižolova juha s testeninami

Na kakšen način jo naredite, da je res dobra?

*************************************************** Imagine all the people living life in peace ...

Jst prepražim čebulo, dodam gor skockam korenček in paradižnik, prepražim z žlico moke, dodam strs česen in malo paradižnikove mezge in zalijem z juho v kateri sem predhodno skuhala fižol. Ko zavre dodam lovor, poper, sol in en del (približno polovico) kuhanega fižola. Po 10 minutak odstranim lovorov list in vse skupaj s paličnim zmiksam. V to kremasto osnovo dam notri še ostal fižol, testenine in nasesekljam petržilj in kuham še 10 minut.

Fižol dam kuhat v veliko vode, solim, dodam lovor, kumino, malo majarona. Malo kasneje dodam še korenček.

Ko je fižol že skoraj kuhan, po približno 20 do 30 minutah, dodam : na maščobi pražim čebulo in česen, poprašim z žlico moke, dodam malo mezge, pražim in mešam, vse skupaj vlijem v juho, dodam testenine in kuham še 10 minut. Včasih naredim še žličnike.

ampak res me zanima , čemu tista žlica prepražene moke ?
a ste probale brez tega ? takšno juho obožujem , ampak brez moke…je dovolj gosta zaradi pretlačenega fižola…..

Se podpišem.

Samo žličnikov še nisem probala dodat.

https://www.facebook.com/actio.si

Men da tista žlica moke okus in pravo teksturo. Sem že probla brez, meni je bolje Z,…..imam pa kar nekaj kuharske kilometrine, tako, da brez skrbi, da vem kaj in kako skuham, ampak vsak naj dela po svojem okusu in tako je prav.

Na malo olivnega olja popražim čebulo in rdečo papriko. Dodam fižol, korenček in krompir ter manjši kos prekajenega mesa. Zalijem z vodo in ko je kuhano spasiram s paličnikom, solim, popram in dodam sesekljan peteršolj, zeleno in šatraj. Zakuham bleke in to je to.

Živi in pusti živeti

jaz pa segrejem olje dam notri eno govejo jušno kocko zalijem z vodo dodam fižol in testenine kuham toliko časa da so testenine kuhane nato pa še z paličnim mešanikom zmiksam

Fižol skuham in ga cca polovico poberem ven, ostalega pa s paličnim mešalnikom pretlačim-spasiram. Dodam malo pardižnikove mezge, lovorjev list, malo vegete, peteršilja, eno pest polžkov in še nekaj nepasiranih fižolov. Nam je taka fižolova juha super.

Mene pa nekaj zanima: povejte mi, zakaj pasirate fižol? Jaz ga še nikoli nisem, pa niti ne vem kakšna je razlika, ker mi imamo pa radi cel fižol v fižolovi juhi. Ker drugače je po moje to kremna fižolova juha??? Nevem, povejte mi, plis.

Spasiram ga zato, da je juha bolj goslata,nekateri naredijo ajnpren ali podmet, da se zgosti. Ker pa imamo radi fižole, pa dodam še celi fižol.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close