ideje za jedi, ki jih lahko nesem za malico v službo
Pozdravljene, punce.
Lepo vas prosim za ideje, kaj bi lahko nosila v službo za malico, saj se skušam izogibati sendvičem in picam, ki jih nudi edini lokal zraven. S sodelavko se izmenjujeva, tako da vsaka prinese vsak drugi dan nekaj: špagete s paradižnikom, peresnike s šitirimi siri, svedre z bučkino omako, riževo solato na več načinov, grško solato, itd. Raje bi nekaj takega, kar lahko pripravim prejšni večer in naslednji dan pogrejem v mikrovalovni.
Mi lahko daste kakšne predloge, prosim? Hvala, hvala.
Saj si jih naštela kar nekaj. Lahko pa kdaj kupita goveji golaž od Ete (meni je fantastičen) in zraven skuhata samo poelnto, kar je en, dva, tri. Ali pa razne omake za zraven makaronov. Oboje lahko narediš prejšnji večer. Makaroni so sicer mrzli, ampak ni krize, ko jih poliješ z vročo omako. Ali pa speči purana, piščanca – naravni zrezek pa solato.
Evo nekaj mojih malic, samo jaz v mikrovalovki ne pogrevam:
-krompirjeva solata s kumaro in stročjim fižolom
-doma pečen bučni zavitek, jogurt
-rižev narastek, kompot
-pitulice na n načinov, sveže sadje
-pečeno bedro, zelena solata, žemlja
-mešana zelena solata s sirom in koruzo, stoletno pecivo
-štučka obložena s sirom, paradižnikom, rukolo
lahko zaupaš recept za ješprenj,hvala[/quote]
saj mi je kar nerodno………..no, vržem ješprenj v mal kropa, počakam, da se skuha kot piše na škatli, cca 17 min (ne odlijem vode, ker jo dam malo – v njej pa so minerali itn itn), posolim in včasih dodam samo majčkeno olivnega olja. Včasih pa naredim tunino omako s paradižnikovimi pelati in dam to zraven.
Pitulice:
http://med.over.net/forum5/read.php?21,1060457,1060477#msg-1060477
Bučni zavitek:
Razvaljano listnato testo premažem z mešanico malsa in vode, potresem gor naribane in posoljene bučke, zavijem, premažem maslom in vodo in spečem. Tako simpla, da bolj ne more bit. Če pa ti paše, daš lahko na bučke tudi k.smetano ali skuto.
jaz sem ljubitelj bolj močnih malic.
Govejo juho imam skoraj vsaki dan v steklenici in si jo po šalčkah pogrejem in spijem namesto kave. Meni paše.
Predlagam ti še kakšno govedino v solati. Te nasiti in nima toliko kalorij, če jo ravno ne zaliješ z oljem.
Obožujem enolončnice – joto, vampe, pasulj, krompirjevo juho
poleti pa spečem pečenko in jo drugi dan jem hladno s paradižnikovo solato. Ali pa pećen piščančji file – v službi pa samo še rezina šunke in sira gor in flik v mikrovalovko.
Zadnji teden pa imam pašto kuhano doma in v službi naredim preliv z kislo smetano in par žličkami tartufate. Za neprimorke naj povem pa je to pasta z nekaj procentov tartufov, oliv ……..Noro dobro.
Koruzna zlevanka , samo brez kisle smetane in sladkorja na koncu je kvaliteten obrok. Lahko jo ješ tudi več dni, enkrat zraven jogurt, drugič kompot, tretjič jabolčno čežano itd.
Manj kalorični mafini (tudi iz kvalitetnih sestavin): . Spet je zraven lahko jaboko, navaden jogurt.
Solata iz raviolov: skuhaš Barila sirove ali raviole s pršutom, ohladiš. Zmešaš z rukolo in majhnim češnjevimi paradižniki, nekaj koščkov mocarele in naribano feto. Mi to pogosto doma jemo za kosilo (sploh poleti paše, ko je vroče).
Forum je zaprt za komentiranje.