Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika barvanje marcipana

barvanje marcipana

Ne vem, če ste že kdaj govorile o tem. Sem nekaj iskala pa nič našla. Zanima me, kako barvate marcipan. Npr. kupite surovega (brez barve), rabite zelenega (za kakšne listke od rožic). Kako pobarvati? A kar iz tube zeleno barvo stisneš, pa potem zgneteš z marcipanom in nato oblikuješ ali oblikuješ in nato barvaš samo površino s čopičem oziroma ne vem s čim?
Jaz rabim čim bolj temno rjav marcipan, kako do njega, morda s čokolado, kakšna je tista rjava barva v tubicah?

Mogoče se sliši hecno ampak res še nisem delala.

Hvala in lep dan ter vikend.

Pozdravcek!

Barvanje marcipana je zelo enostavno, sama ga barvam s tistimi barvami v tubah od Schwartztaua, ko kupujes barve, pazi da en kupiš barvnih pisal, ki so tudi v tubah, ampak barvila.

Torej, sama kupim ponavadi kar tisti surovi naravni marcipan (krem barve)…

razdrobim ga na koščke v veliko posodo, nabruzgam samo nekaj kapljic barve in počasi dodajam sladkor v prahu. Surovi marcipan moraš vedno pregnesti in dodati npr. na 200g marcipana tudi do 500 g sladkorja v prahu.

Potem pa takole; če je masa presuha dodajam počasi po žličkah surov beljak, če pa želiš imeti marcipan dlje časa, pa dodajaš po žličkah maslo in močno pregneteš z rokami. Je pa res da se marcipan z dodatkom masla manj drobi in lepše oblikuje. Potem pa ga hraniš v hladilniku.

To je vsa umetnost.

p.s.
če želiš imeti resnično temen marcipan, potem bi v surov marcipan sama dodala nekaj čokoladnega barvila, čokolado v prahu in sladkor v prahu.

lp
N.

Jaz sem prejšnji teden prvič delala marcipan sama doma (mandlji,sladkor v prahu,pol beljaka,pol žličke limoninega soka).No kupila sem že kar mlete mandlje,zato nisem dobila svetle marcipanove mase ampak bolj temno. Ta tej strani si lahko pogledaš kakšne barve so bile figurice:

Če bi dodala še malo kakava v prahu,bi dobila lepo rjavo barvo…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

A potem tisti marcipan, ki ga kupiš ni že kar direkt za oblikovat. Jaz sem pa mislila, da ga samo obarvaš pa oblikuješ. A pol ni nič sladek, skoraj brez okusa?

Nika v čem pa se pisala v tubah razlikujejo od barv v tubah? A to so tiste barve v takih rdečih škatlicah po štiri tube notri? Sem včeraj opazila, da so ene manjše (rdeča, rumena, modra, zelena), druge pa večje je pa še rjava zraven? A z pisali se pa ne da obarvat?

Hvala še enkrat.

Pozdravcek,

Surov marcipan, ki ga kupiš je zelo močnega okusa in tudi sladek. In ker je tako intenziven okus, se takšna surova marcipanova zmes v slaščičarstvu vedno “razredči” s sladkorjem in beljakom…

Prave tube za barvanje so v manjših tubah in so kombinacija modra, rdeča, rumena in zelena. V skatlici, kjer je rjava pa so barvna pisala in dvomim, da bi dobila tisto tapravo temno barvo, ki jo želiš. Prave jedilne barve so v teh tubah zelo intenzivne nianse rdeča je skoraj bordo rdeča…

lp
Nika

Te manjše tube imam doma, pa sem barvala z rdečo (barvala sem smetano) pa je prišla, kljub veliko dodanega barvila, roza. Bom probala.

Hvala za nasvet.

Jaz vedno delam kr iz marcipana, ki ga kupim v trgovini in zraven ne dodajam nič.
Prave barve so tiste v mali škatli. Se pa tudi s pisali, da barvat. Sem poskusila, ampak ne gre tako fajn. Težje se barva veže z marcipanom. Za rjavo pa sem uporabila kar čokoladni sladki greh.

Na tej strani lagko pogledaš figurice narejene iz marcipana.

Zvončica, ne samo marcipanove figure, cel album je krasen!!!

Uaaauu, Zvončica… Res imaš smisel – in roke:-))

Iz vsega skupaj izluščim samo eno vprašanje: iz česa je rumeni preliv na smile-jih? Primerno se mi zdi za mafine, ki jih večkrat delam.
LP Mimi

Rumeni preliv na mafinih – smajlijih je iz bele čokalade, kateri je dodana rumena živiljska barva.

Zvončica, mislim, da potrebuješ še veliko vaje. Nekatere slaščice so zelo neprijetnega videza (npr. tehtnica), tudi figurice.
Vseeno pa vsa čast za trud!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close