čičerika
Dober dan.
Me je sicer malo sram ampak kaj, ko me res zanima 🙂
V dar sem dobila čičeriko in sončnična semena… vrečke obračam in ne vem kaj naj s tem (daleč od tega da me ne bi interesiralo ampak ne vem kako naj se lotim vsega skupaj).
Semenke bi rada porabila za solatke, sendviče.. ampak ali moram semena prej, ne vem, popeči? Kadar jih kje dobim so taka kot da so malo popražena; v moji vrečki pa so čisto natur- očitno samo posušena in olupljena.
Čičerika ima nek recept zadaj ampak kaj potem naprej, ko jo skuhaš.. kje jo najraje uporabljate, ali se je tudi samo, brez dodatkov? Čičerike menda nisem še nikoli jedla, rada bi jo poskusila ampak da bo dobra.. čemu je najbolj podobna po okusu? Je tudi za solate ali bolj kot priloga (kot riž, kuskus)?
Obljubim da si bom po vaših receptih, nasvetih zapomnila njihovo dobro plat :):
Najlepša hvala za pomoč!
sončnična semena lahko ješ surova, v solatah, lahko jih daš v testo za kruh in spešeč, lahko jih potreseš po že oblikovanem surovem kruhu in potem tako spečeš…čičeriko pa je stročnica in jo moraš 24 ur namakat, potem pa kare dolgo časa kuhat da bo mehka (ne smeš jesti surove) takšno kuhano čičeriko lahko uporabiš v raznih zelenjavnih juhah, lahko pa tudi kot prilogo brez mesa z neko zelenjavo (ker ima dosti beljakovin, se ne uživa poleg mesa)
Forum je zaprt za komentiranje.