TOPLI KRUHKI – moj 1. recept na forumu
Spoštovani!
Danes Vam posredujem svoj prvi recept za dober in hiter prigrizek. Dobila sem ga pri prijateljici, ne vem pa imena, zato sem ga poimenovala:
TOPLI KRUHKI
Sestavine:
poli salama
sir, ki se lepo topi
kisle kumarice
kisla smetana
ščepec soli
toast ali navaden kruh (lahko tudi tisti, ki ni več prav svež)
Postopek:
Salamo, sir in kisle kumarice naribamo, dodamo žlico kisle smetane in malo solimo. Vse skupaj zmešamo in s tem namazom namažemo kruh, ga damo na pekač in v vročo pečico, da se sir stopi.
Tople kruhke lahko jemo za zajtrk ali večerjo, prav pridejo tudi ob obiskih ali kar tako, za prigrizek ob TV. Pa še koščke salame, sira in kruha tako porabimo. Količin nisem pisala, ker naredim namaz za tople kruhke po okusu.
Bog požegnaj – dober tek.
Vidka
TOPLI KRUHKI I
salama po okusu
čebula lahko je tudi por
svež paradižnik
sir
zelena solata
vse zgornje sestavine naložimo na rezino toast kruha (lahko je v tem primeru tudi star kruh, vendar mora biti rezina odrezana tanko), vrstni red ni važen je pa važno, da je sir na vrhu, na vrh sira damo še eno rezino toast kruha. Vse skupaj lepo položimo na toaster pekač ali pa tudi v pečico. Lepo rumeno zapečemo in pojemo.
Dober tek
lp
Hej!
Ce pa v pecico pod gril damo samo eno rezino kruha,na nalozeno na vrh sir in na sir pokapljamo malo Worchester temne omake, boste videle, kako lepe barve je to in kako okusno.
Vsem toplim kruhkom zelo izboljsa okus tudi slan filet(z vilico razdrobljen), kaksna kapera ali narezana oliva.
Lp Babi
Topli kruhki :
2-3 trdo kuhani jajci
1-2 stroka česna(odvisno od velikosti)
1 škatla megle topljenega sira(trikotniki)
2 veliki žlici majoneze
ščepec soli
ščepec popra
Sirčkom odstranimo ovoj in jih damo v srednje veliko skledo.Z vilico jih zmečkamo in stisnemo noter česen.Ko premešamo,naribamo noter trdo kuhani jajci(dobro je če sta še malo topli).Dodamo majonezo,solimo in popramo. V opekaču še popečemo francoza in ga namažemo.
Forum je zaprt za komentiranje.