ledeni čaj
Tina,
tudi jaz obožujem zeleni čaj z limono. Pa ga sploh ni težko pripraviti doma! 😉
Zavreš vodo, odstaviš z gorilnika, dodaš zelenega čaja po želji, pustiš 10 minut, nato odstraniš vrečke, dodaš limonin sok po želji in če želiš, še sladkaš. Ohladiš.
To je to.
Jaz ga stalno pijem. Pa se mi zdi, da je popolnoma enak tistemu iz trgovine, kvečjemu boljši, ker je stalno sveže pripravljen in brez konzervansov. 😉
Paziti moraš le na to, da čaja ne pustiš predolgo v vodi, ker zeleni čaj nato precej pogreni. Pa privošči si kakšen dober zeleni čaj, ker so tile v navadnih trgovinah v vrečkah samo približek dobremu čaju…
Pa veliko užitka!
Jaz sicer ne delam zelenega, delam navednega, šipkovega – klasiko, bi rekli:)))
Ponavadi si ga naredim v službi, kjer je ledomat. Zakaj ledomat? Ker je bistvo ledenega čaja v ledu in v tem, da vroč čaj zliješ preko ledu. S tem se ohrani barva čaja.
Jaz recimo vzamem skodelico (2dcl), jo napolnim z vročo vodo (iz aparata), notri dam dva vrečki šipkovega čaja in pustim nekaj minut.
Vzamem literski vrč, ga do polovice napolnim z ledom in čez led zlijem vroč čaj. Premešam, priljem mrzlo vodo do vrha, dodam pol limone in dcl breskovega ali jabolčnega soka in to je to:) No, včasih sok izpustim, a res da bolj polni okus.
Doma pa je tako, kot ste že gor napisale – brez ledu, samo z mrzlo vodo :)))
Zdravo!
No dekleta, jaz pa vam zaupam, da pravi ledeni čaj se dela kar lepo z mrzlo vodo in ledom. Vrečke čaja damo v vrč z vodo in ledom, lahko dodamo rezine pomaranče ali limone, in pustimo čez noč ali dlje v hladilniku. Tak recept oz navodilo sem našla v luštni knjižici, ki sem jo našla v čajnici oz prodajalni čajev CHA v Stari Ljubljani. Navodilo je za zeleni čaj, seveda.
LP
N
Forum je zaprt za komentiranje.