KUHAMO Z DAMJANOM
je morda kdo gledal oddajo ta viknd, konkretno me zanima pomarancna krema.Sem gledala doma v kuharici, a tam je spet drugacna varianta.
Zamudila sem postopek priprave – na koncu, ko je govoril sestavine, je omenil jajac,a napisanih bilo, le mleko, ki pa ni bilo omenjeno.Tako kremo si sicer brez jajc tezko predstavljam.
No, ce mi prosim kdo, ki je gledal prispevek, napise postopek, bom vesela, hvala.
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rtvoddaje&op=web&func=read&c_id=25388
lahko pogledaš oddajo preko videa…
pomarančna krema: (pišem kot so govorili, pri na koncu napisename recpetu je malo drugače, najbrž pomotoma)
4 dl pomarančnega soka
2 jajci
100 g oz 4 žlice sladkorja
2 žlici moke
pomarančna lupnica
Jajci in sladkor lepo zmešaš, dodaš sok, moko ter lupinico in skuhaš do primerne gostote.
Pri pisanem receptu ni bilo omenjenih jajc, je bilo pa mleko, in bistveno manj soka.
Takole sem ujela iz videa.
najlepsa hvala, aprilka.
Jajca – da, tekocina -po moje bi se dalo malo kombinirat sok/mleko – ali pac samo sok.Saj v dolocenih variantah slascic lahko vkuhamo npr vanili puding direktno v visnjev sok.
in tu je podobno – moka, jajca, pomarancni sok.
Bom kar danes naredila, po moje je zelo dobro.Tudi sicer sem pristas pomaranc – velikokrat v piskotno testo, kjer pise dodaj limonino lupinico, dam pomarancno, nam je vsec.
povem jutri
lp
taka je bila ta rec.
cca 3 dcl soka, 1 dcl mleka + ostalo kot zgoraj napisano.
Struktura zaradi jajc specificna, nekomu vsec, drugemu ne.Zaletelo se mi je pri lupinici, je izrazito mocan okus, saj sem naribala kar celo , drugic bom dala manj.Torej, lahko bi bila smao ena jajca -ali brez, kakor tudi manj moke, dobra zlica morda.Sem miksala v kozici sproti, ko je zavrelo, ugasnila, miksala naprej, izlila v skodelice.
Na dno sem dala piskot, kot nas je ucila Babi, gor nalila kremo, nato malo stepene sladke smetane prave, posuto z grobo naribanimi lesniki, ostruzki cokolade.Dobro.
Cez vikend bom dala v skodelico malo biskvita, gor vanili sladoled ter vse skupaj prelila z pudingom vanili, skuhanim na pomarancnem soku, bo tudi ok.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.