Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pražena čičerika-nujno!

pražena čičerika-nujno!

Vem,da mi boste tukaj znali pomagati:
Zanima me sledeče=slišala sem, da popražena čičerika vpliva na znižanje sladkorja v krvi in me zanima kako bi se pripravila (naj bi se popražila (ali prej skuham,namočim ali kako) do temno rjave barve, potem pa zmlela,ampak ne vem,kako bi pripravila kasneje napitek iz tega,ali dam v vrelo vodo ali hladno pa potem zavrem???)?????A mi lahko pomagate prosim?

O čičeriki in praženju je bilo napisano nekaj tule:

in še nekaj tem:

Videla vse teme hvala. Ampak mene je zanimalo za način za kasnejšo pripravo napitka.

Ni odgovor na vprašanje, je pa v povezavi s čičerko.
Tudi jaz sem uporabljala izraz “čičerika” (z i-jem med R in K), a pred časom sem opazila, da v SSKJ samo oblika brez i-ja, se pravi ČIČERKA.

Predlagala bi ti, da čičerko namočiš čez noč, potem jo posušiš s praženjem. Ko je čisto suha , jo zmelješ.Ne vem, če bo šlo, toda boljše ideje nimam.
LP

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Sori, tudi jaz poznam samo popraženo za zobanje, ki je sicer super.

Predpostavljam, da ne moreš vprašati kaj več tistega in tam, kjer si to slišala… Mogoče poišči še kakšen bolj zdravstveni forum, mogoče tudi za druge namige za zniževanje sladkorja.

Hm, samo ugibam, ampak menda so v navadni kuhani ali popraženi čičerki enake sestavine kot kasneje v napitku. Tako ne bo škode, če si privoščiš čičerko kar tako. Dobra je in vsakomur koristna.
LP Mimi

Čičerko prepražiš nad ognjem v posodi za praženje kave. (čičerka se predhodno NE namaka, ampak pražiš suho zrnje).

Ko je enakomerno zapečena, lepo rjava, pa ne črna kot črna kava, jo zmelješ in skuhaš na način, kot se kuha turška kava. To je to !

Pozdravljene
kako pa narediš praženo čičeriko za grickanje??

LP A

O-O je zgoraj v prvem odgovoru poiskala linke, kjer piše vse o praženi čičeriki za grickanje.
LP Mimi

Na Balkanu jo prodajajo na čaršijah in če koga poznaš,ti jo lahko prinese.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close