Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika silikonski pekač?????

silikonski pekač?????

Pred časom sem dobila silikonski pekač v obliki srčka. Ker ima sine čez en teden rojstni dan , sem ta pekač danes želela preskusiti. Naredila sem biskvitno maso in jo vlila v namaščen pekač. predhodno sem ga umila z vročo vodo.

In zdaj se ravno peče in iz pečice seširi malce neprijeten vodnj, kot bi se žgala plastika oz nekaj podobnega.

Pečem na 180Oc.

Zdaj pa me zanima bo ta biskvit sploh užiten oz kako ve sploh pečete v tem pekaču??

Hvala in lep dan žilim

Benka

Brez skrbi, biskvit bo čisto ok.
Tudi moji pekači so pri prvih nekaj pekah iz pečice širili vonj po zažgani plastiki:-)) Čisto sem že obupala, a vseeno pekla naprej, predvsem mafine, vedno so bili dobri. Nekako sem zaupala, da v profesionalni trgovini Pekarne Vrhnika v Črnučah ne prodajajo “ponarejenih” silikonskih pekačev. Sedaj so pekači utečeni in super.
LP Mimi

pa še res je! biskivt je bil čisto ok, ni imel čudnega okusa, torta pa tudi dobra.

Hvala vseeno in lep podrav,
benka

Enostavno ne morem mimo tega kar ti je napisala Mimi.

Če ti pekač smrdi sploh pa po plastiki ne čakaš da se “uleži” ampak ga ne uporabljaš več. Smrad je prvi znak da ni bilo pravilnega postopka pri izdelavi silikona in da ti v hrano prehajajo nezaželjene sestavine. Prav tako pa je znak da so bile uporabljene nekvalitetne sestavine pri izdelavi. Preberi si na tej strani osnovne informacije o silikonu.

.

Ta firma (Lurch) je edina ki uporablja za mreženje platino in ne peroksida.
V svojem programu pa imajo veliko različnih modelov

Pri nas se prodaja marsikaj kar sploh ne bi smelo priti v prodajo, pomembno je samo da je cena čim nižja.

Lep večer

Mirna

Mimi je napisala, da je bil pekač kupljen v profesionalni trgovini Pekarne Vrhnika v Črnučah. Ali je kdo povprašal v trgovini Pekarne Vrhnika v Črnučah, kaj menijo o smradu, ki ga oddaja silikon?

Moja dva silikonska pekača tudi ob prvi uporabi nista smrdela. Pred uporabo sem ju samo z vročo vodo in cetom oprala.

Natassa

Hm, mogoče sem se pa nerodno izrazila. Prepisala sem od zgoraj kot smrad po zažgani plastiki. Če si človek predstavlja samo to, potem je res grozno.

Kaj pa vem, res sem bila zaskrbljena tudi zaradi tiste pikice vonja, za katerega se mi je zdelo, da prihaja iz pečice. Ravno zaradi slabe obdelave materialov. A sedaj je v redu in se s tem ne obremenjujem več. Pekači niso bili niti poceni niti v akciji ipd. In nekako res zaupam trgovini. Seveda pa se lahko tudi motim in seveda se lahko nasmoliš tudi v dobri trgovini…
LP Mimi

Če je bila res pikica vonja, kot praviš, potem ne bi smelo biti problema. Čeprav jaz se ne spomnem, da bi moji imeli kakršenkoli vonj, tudi med peko ne. Pomoje so problematični pekači, ki so sumljivo poceni. Pravilno narejeni so kar precej dragi…

Strinjam se s tabo. Nekateri kupijo poceni silikonske pekače, kateri potem med peko oddajajo vonj po zažganem. V nekaterih pečeno pecivo celo smrdi po plastiki.
Moje mnenje je res mogoče malo dražji silikonski pekač in res preizkušen pa bo peka z njimi v veselje.

LP!

Imamo silikonski pekač. V njem pečemo po navadi biskvit za torte.
Zadnje 2x ko sem pekla torto v tem pekaču je bil biskivit spodaj čisto zažgan.
Naj še povem, da vedno pečem na isti temperaturi po istem postopku.
Ali je možno da je pekač po letu dni že dotrajan?!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close