Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika na pomoč-palačinke

na pomoč-palačinke

včeraj sem po dolgem času pekla palačinke in glej ga zlomka že spet same luknje. Kaj delam narobe??? Poskusila sem vse – bolj gosto maso, bolj redko – rezultat: same drobne luknjice skoz katere uhaja marmelada.
Kaj naj naredim???

LP

Možno je, da z mešanjem narediš preveč zračnih mehurčkov, ki nato popokajo in nastanejo luknjice. To se zelo rado zgodi, če mešaš z mikserjem na veliki hitrosti. Poskusi tako, da pustiš testo nekaj časa počivati, da se masa umiri.

Julija

Se strinjam z Julijo. Koliko pa dodaš jajc?
Več jih boš dala, bolj bo testo kompaktno.
Pa še to: Testo moraš vedno redčiti in ne gostiti. Opusti mešalnik in jih naredi z metlico ali kar z vilicami.

Pri nas se palačinke pečejo skoraj dnevno, če že ne katera izmed deklet, si jih zaželi mož ali pa kar jaz. Res so super zadevščina.

Po mojih izkusnjah se delajo luknjice v teflonski ponvi, zlasti ce ni dovolj vroca in ce ni vsaj malo naoljena. V stari litozelezni ponvi, ki jo imajo pri nas doma, se palacinke specejo brezhibno.

Me pa luknjice pravzaprav ne motijo :))

lp, proxima

Sama delam palačinke vedno v teflonski ponvi. Že v testo zamešam nekaj olja in mi potem ni potrebno ponve dodatno naoljiti. So pa prve palačinke, ki jih pečem v ponvi navadno bolj luknjičave (za prvo peko dodam nekaj olja v ponev).

Si mi pa dala dobro idejo za današnje kosilo. Bom spekla palačinke in skuhala zelenjavno juho.

Tudi jaz sem imela včasih luknjice-zdaj pa ne več. Kako delam? Najprej z mikserjem iz jajc, moke in mleka naredim gosto, zelo gosto maso. Ob tem se nič ne speni, ker je res zelo gosto. Potem s kuhalnico dolijem ob mešanju še mleko do željene gostote.

Pečem na teflonski ponvi.

Testo za palačinke pustim stati najmanj eno uro. Če takoj, ko narediš maso za palačinke pričneš peči, se testo rado trga ali pa se delajo take luknjice. Moja izkušnja.
LP

A potem nič ne daš olja na ponev? Resnično? Se nič ne prime?

Tudi jaz dodam malo olja kar v testo, teflonsko ponev samo na začetku malo naoljim, potem pa samo še vlvam in obračam.

Natassa

Najlepša hvala za vaše odgovore. Bom preizkusila v naslednjih dneh.

LP

Ursa

se povsem strinjam z vsemi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close