Najdi forum

takitosi

Ali kdo ve kako se naredijo TAKITOSI kot jih naredijo v JOE PENASU.Tam jih vedno naročim, ker so mi zakon,zdaj pa bi jih rada naredila sama, ker sem pravkar rodila in tja ne morem.

Hej, mene pa zanima kaj sploh so takitosi? Sliši se dobro 🙂

LP, zala

V testo zavito meso in nato ocvrto. Postreženo navadno z nacho sirom.

Hvala 😮

zdravo mamica hi
-takito si dobila
-rodila
-misli na otroka,privošči mu zdravo prehrano-domačo.ne pa da misliš
na svoj želodec,kateri bi potreboval hrano za otroka
-tako si sit,je pa anagram ,s katerim si po mojem krajšaš čas na spletu
-takitosi pa si privošči,ko bo čas in denar,za dopust v španiji ali mehiki,
z malo sreče tudi v grčiji ali turčiji.

Za mlade mamice je kurja župca in šnite, ne pa neke eksotične packarije.
Pa brez zamere!

pa kaj se vam meša. Saj tudi v tem primeru lahko naredi zdravo verzijo – veliko zelenjave ….. Saj ni nosečnica ¸ali dpoječa mati nastrogi dijeti. Kakšno kvaliteto bi pa imelo mleko, če bi jedla samo kurjo juho in še kakšno izbrano jed. Najpomembnejše je jesti zdravo in raznovrstno. Poleg tega pa tudi na špagete ne hodimo samo v Italijo, pa še nezdravi se vam ne zdijo, ker je Italija manj eksotična kot Mehika. Dajte no slovenceljni, privoščite ženski raje kak uporaben nasvet kot pa svojo prehrambeno omejonost

Hm, jaz tega se nisem nikoli delala, ampak po tem opisu bi jaz probala kar takole: vzela bi tortilje, zavila notri filo iz mesa, zavila in ocvrla. Filo bi naredila tako, da bi na ol. olju poprazila nasekljano cebulo in cesen, dodala meso in zacimbe po zelji (recimo majaron, petersilj, timijan, lahko tudi tabasco ali kajenski poper, ce bi hotela orenk mehisko pekoce). Zraven pa bi ponudila guacamole (mehiska omaka iz avokada) in kislo smetano.

A bi to bil dober priblizek tega, kar isces?

Recept za guacamole imas tukaj:

Sem pa nasla se recept za taco s puranom, ce je morda to to, kar isces?

Lp, Ursa.

Tole pa poznam tudi jaz in prav z veseljem bi spet jedla, je zelo dobro.
Ampak očitno recepta ne bova dočakali ;-).
Sem pa malo v google vrgla to besedo “takitos” pa je to očitno neka mehiška sladica – oziroma “mexican fortune cookies”. Si sigurna da se tem zvitkom tako reče?
LP
D.

Hoj, jaz sem tudi zdaj malo googlala zadevo, samo sem vrgla noter “taquitos” in dobila ven to, kar si je hi zazelela (vsaj mislim 🙂

Evo, nekaj rezultatov:

A je to ta pravo?

Lp, Ursa.

Ja, mislim da bo to nekaj takega-hvala. Ogi pa Mica-cica se pa kar držita kurje juhce. Jaz ne dojim, pa da me ne bosta takoj spljuvali-sem prebolela raka,in sem bolj “ploh” spredaj.TAKO DA BOM Z VESELJEM POJEDLA NEKAJ ZELOOOO ZAČINJENIH TAKITOSOV!!!!

Bravo hi. Ne daj se – uživaj. Sem gledala vprašanje za babi od ogi – ja. Nič čudnega, da ne dobi vseh odgovorov, če je tako aroganten. Pa tudi Babi ne ve, kaj si ogi želi za odgovor. Sem gledala malo stare poste, dobila pikce, ker na tem forumu nisem navajena na aroganco, pa tudi razne žaljivke me motijo. Kaj ni lepše, če sodelujemo in si ne pošiljamo raznih nepotrebnih (upokojenka) očitkov, sicer pa vam zelo z veseljem”prisluškujem” – berem poste. Lep pozdrav Mica

Debeljak M.

Se čisto strinjam s tabo, Mica. Tudi sama sem že zjutraj šla iskat stare poste od ogi-jevih nasvetov oz. receptov, ki naj bi jih delil, pa brez odgovorov oz. zahval ali kritik, kar ga najbolj moti. Ne vem zakaj nekateri zapljujejo čisto v drugo smer, kot pa se glasijo vprašanja. Hi že sama ve kaj lahko je, ne rabi razne ogi-je, da bi ji solili pamet.

Hi, napiši kako ti bodo takitosi uspeli, da jih bom tudi jaz poskusila narediti.
Pa dober tek in mnogo užitkov s dojenčkom.

Hej! Ogiju sem prijazno in strpno odgovorila.Upam,da bo dojel pravila igre.
Lep pozdrav Babi

Ali ni dovoljeno dajati svojih mnenj?

Ste res “prijazne”, da se kar slinite.

lep pozdrav
imam občutek(na žalost ,resnica je boleča),da sva z CICO-MICO,
dregnila-kot se po narodno(slovensko)reče,v pravi OSIR.to ni zmerjanje,
ampak”še enkrat ponavljam-morda zadnjič”,ko sem odkril to spletno
stran-po vaše(spot),sem bil presenečen ,nad navdušenjem sopomoči
med vami,na spotu,zato sem želel tudi sam nekaj doprinesti,naši
“stari kulinariki”,pa ne z danes očitano žalitvijo,vaše združbe.
vzroki predgovorov,na Vaše želje,so zame nekateri spoti-
-prebrala sem v tej knjigi,reviji
-zelo malo receptov-iz knjig,ki so izpeljanke (s prakso),na osnovni
recept
-od vsega začetka,kar sem na spotu,sem vam ponujal samo domače
preizkušene jedi
-res ne vem ,kot sem že omenil,zakaj zahajamo od kulinarike.
mar zaradi tega,ker ne sprejmete novincev,ki kaj vedo,posebno če je
moški?
VRNIMO SE NAZAJ KULINARIKI,PA SI DOVOLIMO TUDI KAKŠNO
PRISPODOBO-OZ.-ODKRIT RE.SLOVENIJA JE MALA,V KULINARIKI
-DOMAČI,PA OGROMNA,DAJMO JO OBDRŽAT. OGI

No, saj ne vem kaj bi rekla – Ogi, pozivaš nas, naj ostanemo pri kulinariki, pa si prav ti točno na tem mestu solil pamet celo o anagramih. Mislim pa da niti pod razno ne smemo biti tako omejeni kot ti predlagaš (Slovenci smo hudičevo zadrt narod že tako in tako) – da bi ostajali samo pri “zdravi” domači kuhinji – daj no Ogi, boš rekel da je vsa stara slovenska kuhinja zdrava. Ne vem zakaj se mi zdi da si precej netoleranten do vseh, ki mislijo drugače kot ti? Saj če tebi ne paše mehiška hrana – za božjo voljo pa se obrni stran, kdo pa te sili da se vključiš v debato? Kdo te pa sili da ješ (ali celo sam narediš) takitose?
Nekaj dni sem se vzdrževala vseh komentarjev na tvoje poste, zdajle pa je šlo vse skupaj čez mejo dobrega okusa. Mi ne silimo tebe da odgovarjaš (ali celo preizkušaš) na naše nasvete, pa nas lepo prosim ne sili tudi ti. Vsak je dobrodošel da pove svoje mnenje, če ga zna tako, da z njim ne posiljuje drugih. Tega tukaj do sedaj ni nihče počel. Upam da bo pri tem tudi ostalo.
Prva stvar, ki se jo mora človek naučiti, ko začne sodelovati na takih forumih je to, da zna prezreti tisto kar ga ne zanima – poizkusi, saj ni težko. Če piše že v naslovu takitosi – ti je gotovo jasno (saj si očitno blazno razgledan človek) da ne gre za “bob na krop” – in enostavno ne odpiraj teme. Če pa jo že odpreš, obdrži svoje komentarje zase. “Hi” je očitno v svojem življenju že enkrat zmagala (in premagala raka), zakaj sta ji z Mico cico vsiljevala kurjo župo, če ji ne paše še zdaj ne vem. Če bi hotela nasvet v zvezi s tem bi se gotovo obrnila na nas obrnila z naslovom “kako se skuha kurja juhica”. Če bi želela nasvet v zvezi z zdravo prehrano bi šla na enega od mnogih forumov, ki obstajajo na to temo.
Se ti ne zdi Ogi?
In še tole – sploh se ne trudi z odgovorom na moj post (da se bomo že enkrat vrnili h kulinariki a ne) – ga ne bom brala, ker po večin isploh ne zastopim kaj hočeš od nas (res včasih dobim občutek da sem butasta, pa bo že boljše).
Lep dan želim.

Popolnoma se strinjam s tabo!

Sončen pozdrav s Posavja!

Zelo lepo povedano.

Rada bi povedala, da vas berem že zelo dolgo, čeprav nič ne napišem, ker nisem neka vešča kuharica, sem še tudi dokaj mlada (čeprav mi je vaša Zala, ki je še mlajša od mene, pravi navdih:)) ampak vseeno tukaj poberem veliko zanimivega, veliko se naučim, pa tudi nasploh mi je najbolj všeč vzdušje na tem forumu, ker ni kreganja, vsi si z veseljem pomagate z nasveti, če le znate.
In tudi, ko se pojavi kakšen arogantnež, nevoščljivec ali pač kdorkoli, ki nima ravno najlepših manir, se ne spustite na njegov nivo, ampak mu s prijazno besedo razložite, kako potekajo stvari. Res lepo in odraslo.

No, upam, da boste še naprej tako prijazne (in prijazni:)), ker vas res rada berem, pa mislim, da je veliko takih kot jaz, ki samo berejo in nič ne napišejo.
Kar naprej z dobrimi deli, nekateri ste res pravo veselje za brat! 🙂

Lep dan želim vsem in veliko veselja pri kuhanju! 🙂

Točno tako – povsem se strinjam s tabo.
Pozdravček, oli

Tolk ene debate pa še zdej nimam pojma kako se naredi takitose ala JOE PENAS. Jest bi jih tudi jedu kr doma, sicer nisem noseč ampak se mi včasih ne da gužvat v center, pa še ženo bi razveselil, da ne govorim o otrocih.
Zdej pa tko, po šestih letih ni noben poštudiral recepta, žalostno, samo pričkate se, tipično za zadrte slovence.
Jest grem v Penasa, ADIJO

Takitos recept:

Tortilje narežemo na 4 dele. Piščančje meso ali bučke narežemo na trakove in po želji zmariniramo.
Če boste našli kako mehiško marinado, toliko bolje. V vsako četrtinko tortilje zavijemo po en trakec mesa (ali bučke) in nastalo “roladico” pričvrstimo z zobotrebcem, da se ne odvije. To položimo v vroče olje in ocvremo. Zraven ponudimo kako mehiško omako, ki jo že narejeno kupimo v trgovini, ali pa naredimo sami.

Zelo enostavno in dobro. 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close