Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj z beljaki, ki ostanejo od krofov??

Kaj z beljaki, ki ostanejo od krofov??

Pozdravljeni,

mene pa zanima ali ima kdo kakšen recept v katerih bi lahko porabila beljake od krofov ( baje da obstaje en recept z oblati, kot nek biskivit) ali ima ga kdo ima, prosim za kakšno idejo,

hvala in lep pozdrav

tina

Tole je ena izmed rešitev:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=5692

Ali pa omlete z zelenjavo, to mislim, da si bom danes privoščila jaz (ja, tudi pri nas smo krofe pekli :)).

Takole bo prej!

Pri nas gredo najbolje snežene kepe v (redkejšem) vanilijevem pudingu.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz pa delam krofe s celimi jajci.

Miranda

Sicer pa beljake shranim v zaprti posodici v hladilniku in dodajam po malem povsod, kjer so jajca, recimo v svaljke, kadar poham, palačinke, omlete in podobno.
Miranda

Lahko jih tudi zamrzneš in postopoma porabiš – dodajaš k jedem, kjer rabiš cela jajca in količina ni zelo važna – na primer kake palačinke, omlete, cvrtje, polpeti, kruhovi cmoki, …

Mi sicer naredimo kar snežne kepe. Obstajajo pa tudi neka peciva, ki so samo iz beljakov, samo zdaj se ne spomnim, kje sem videla recept. Malo drugačna Elina torta tudi zahteva 12 beljakov in samo 6 rumenjakov.

Kaj pa riževa torta? Recept star preko 60 let. Znam ga na pamet po občutku, podedovala po babici: na mleku skuhaš riž z vanilijo in sladkotjem po okusu, malo limonine lupine, tako kot za rižev narastek. Daš v skledo, poravnaš in ohladiš. Na to daj naribana jabolka, lahko dodaš rozine, cimet, skratka po vašem okusu. Na vse to pa naredi kapo iz snega beljakov, ki mu na koncu tudi dodaš mlet sladkor, da je res trd. Vse skupaj na hladno, Jaz ponavadi naredim eno večjo skledo in si vska z žlico vzame kolikor poje, lahko pa narediš tudi v manjših skodelicah-pač po porcija. Lp L

Iz zamrznjenih se prav lepo naredi sneg, jaz jih imam vedno porcijsko zamrznjene – od dveh do štirih. Drugače pa je izredno dobra tudi “angel food cake”, uporabljam kar angelški izraz, narejena pa je iz 12 beljakov. Pride skoraj bel biskvit, obliješ ga pa s čokolado. Lep kontrast.

Loni, a smo te že lani prosili za tole angelsko torto? Je to angelska torta Paula Newmana? Za tam imam sestavine prevedene, pri pripravi se mi je očitno ustavilo, hehe 🙂

Letos še nisem pekla krofov, tako nimam viška beljakov. A kadar nanese, jih zamrzujem enega po enega v jogurtovih lončkih. Ko zamrzne, potem tiste kolutke mečem v eno vrečko, tako zasedejo manj prostora. Podtaknem jih povsod, kjer so pač jajca. Sploh v kakšnih narastkih je še bolje, če je več snega.

In ja, so recepti za beljakove biskvite. Nisem še delala, če kdo želi, lahko izbrskam kopije s foruma. Bi pa tudi “beljakov biskvit” in “beljaki” v iskalcu kaj pokazal…
LP Mimi

Tole Rikovo sladico zelo pohvalijo. Zahteva pa 6 beljakov…

Natassa

Mimi, sem ga lani že pisala, pa ne vem, ali sem ali na kulinariko. Se bom potrudila in ga objavila tako kot se gre. Ker ga zdaj seveda ne najdem, ga imam pa definitivno doma.

Meni daleč najboljša sladica je beljakove rezine iz kulinarike. Preiskušeno dobro. Rabiš pa 8 beljakov. Pri meni bodo na programu peke to nedeljo.
lp

Jaz pa beljake stepem v sneg, primerno količino vtepem še sladkorja v sneg in dodam na maslu rahlo prepražene ovsene kosmiče, dodam malo sesekljanih orehov in to spečem v kupčih pri malo manjši vročini. Za spremembo so kar dobri taki piškotki.
LP Eva

Ja lahko se naredi beljakov biskvit,recept se nahaja na netu vpiši Beljakov biskvit. čau

Ojla ! Jaz beljake , stepem skupaj z sladkorjem v prahu , (na en beljak 7 g sladkorja ) in dam v testomat , na peki papir in naredim kepice , ki jih nato posušim vsaj dva dni v pečici , vake toliko časa jo mal pogrejem ( na 50 stp. ) ! Prav odlične so ! Baje pa obstaja še en recept , mačje oči , kjer so sami belaki ! Tega pa nisem še probala ! lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close