Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako shraniti por

kako shraniti por

Pozdravljeni!

Na vrtu imam zelo veliko pora, ki ga že pridno jemo, por pa se še vedno veselo debeli in ga bo preveč, da bi ga porabila svežega. Dala bi ga v zamrzovalnik ali še kaj drugega. Vesela bom vsake ideje.

Hvala in le pozdrav!

Eno leto smo ga pustili kar na vrtu in je lepo prezimil. pa februarjo smo jedli svež por 🙂

Zdravo!

Nič ne zmrzujte pora, naj kar ostane na vrtu v zemlji. Por zelo dobro prezimi in se spomladi odlično prileže! Mi počnemo tako vsako leto.

Lp
Maja

kateri del pora je zdravilen in kaj zdravi ?

če kdo ve kaj o poru naj mi odgovori

kateri del pora je zdravilen in kaj zdravi ?

če kdo ve kaj o poru naj mi odgovori

Jaz sem ga dve sezoni pustila na vrtu, da bi prezimil, pa je bil ves prevrtan od tistih oranžnih bubic, da praktično ni bil uporaben. Zdaj ga raje poberem na jesen, očistim, narežem in dam v skrinjo. Raje to, kot da ga na koncu mečem stran in kupujem špricanega kupivnega.

Por tudi sam rad jem. O njem vem le to, da se ga je nek rimski cesar toliko najedel ali
njegovega soka spil, da je od teg umrl. toliko ga je imel rad, da ni mogel nehati jesti.

Por naj bi vplival blagodejno na holesterol, torej na srce, kri in ožilje. Sicer za srce, kri in
ožilje ter nasplošno, več stavim na česen, vendar le takrat, ko nameravam vsaj en dan
po njegovi vporabi ostati doma.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close