Peka celega piščanca
jaz pa ga pečem kar brez vrečke (to sem uporabljala že pred leti, ko jih tukaj še ni bilo in sem jih dobila iz tujine) in se čisto lepo speče. tisti pleh pa že potem namočim in kasneje vržem v stroj.
pišče pa tako kot večino drugih stvari pečem na 175-180 stopinj. vmes ga polivam s tistim, kar se nateče. vedno ga dam kar na mrzlo olje v mrzlem plehu in potem v segreto pečico in se vedno lepo speče. dolžina peke je seveda odvisna od velikosti piščeta, nikoli pa manj kot uro in pol. proti koncu prižgem še spiralo na stropu pekača, da dabi malo hrustljave skorje. mmm, kar lačna sem ratala. mislim, da bo v nedeljo “padel” pečen piščanec:-)))
Če ga boš še nadevala in pekla pokritega, vsaj za 1/2 ure podaljšaj peko. Enkrat sem doživela fiasko, da smo ga na mizi prerezali, pa je bil v sredi premalo pečen, nadev in tudi pri kosteh. Bauuu, po možnosti nikoli več. Takrat sem zadnjič dala nadev tudi v trebušno votlino, tako ali tako ga vsi družinski člani ne jedo in je prek glave zadosti, če nadevam samo okoli bedrc, bolj globoko z roko odluščim kožo. Tako je trebušna votlina prazna in se lahko peče tudi od znotraj. Kljub temu je strah tako velik, da ga ne pečem manj kot 2 uri. Aja, vedno pečem pokritega, to je tisto kosilo, ko pripravim, vklopim pečico in potem pospravljam stanovanje, nobenega vmesnega polivanja, 2 uri sploh ne grem v kuhinjo.
LP Mimi
Najbolj enostavno in zdravo : na pekač razgrnete par pesti debele soli – na tenko po pekaču. Na sol položite celega piščanca,ogrejte pečico na 200 stopinj in naj se peče 1 uro. Pečenega malo obrnite, da se odteče odvečni sok in položite na večji krožnik. Na mizo z njim in dober tek! Zdraven po želji pomfrit, solata…..Nobenega polivanja, ker se krasno zapeče zaradi soli-joda.
Forum je zaprt za komentiranje.