kako krotite lakoto in lušte?
Ne hujšam, ne grem se “idiotskih” diet in ne vem kaj še….jem pa na vsake 3 ure.
Ja…vsi mi težijo zakaj sem tako suha, če me vsakič, ko gredo mimo mene vidijo, da nekaj jem.
Jem, ko začutim, da sem malo lačna, nikdar se ne najem toliko, da bi mi bilo slabo, pojem le toliko, kot čutim, da rabim pojest. četudi mi je stvar še tako dobra se ne bom prenažirala z njo.
Ne migam, ker mi trenutno zmanjkuje časa za miganje, nekaj je tudi verjetno gensko pogojeno, čeprav imam v družini vse (od ekstremno debelih, srednjih ter do mene, ki sem suha).
Ti bom napisala kaj vse in kdaj približno pojem.
Zjutraj vsanem ob 5.30. Pred odhodom v službo pojem jabolko ali pa pomarančno, pač nek kos sadja.
V službi ob 8h spijem kavo in pojem kakšen manjši rogljiček ali pa sirovo štruško. Med 10h in 11h pojem malico (sendvič ali pa solato) potem pa okrog 14h pojem spet kakšen kos sadja, ob 17h doma pojem kosilo in potem načeloma do večera (spanja) nič.
S tem ti verjetno ne bom prav dosti pomagala, vendar menim, da ne delam narobe s takim načinom prehranjevanja.
Lp
Jaz se včasih sladkemu (torticam itd.) uprem tako, da pojem sadni jogurt, ali pa še kakšen kos sadja. Jah, vedno pa ne gre, pa pojem kdaj tudi za večerjo celo kremšnito:-)))))
Težko sem “pametna” kaj in kako je treba, ker jaz nikdar nisem imela težav s težo, vendar pa je moja sestra čisto nasprotje mene.
Drugače pa, preprost recept, da ne boš jedla prigrizkov itd.
ko greš v trgovino ne zavij med police s smokiji, čipsi, čokoladami, bonboni. Tega sploh ne imet doma. Tudi če ti kdo prinese kot darilo npr. bonboniero jo rajši nesi v službo in jo tam ponudi bo kavi.
ko bo pa zelo hudo, si pa greš lahko kupit eno tortico in jo z užitkom poješ (vendar ne to počet vsak drugi dan) 🙂
Jej lešnike. Zadnjič je ravno Damjan(to je oni kuhar na rtv-slo) reko, da če hočeš shujšat, moraš jest lešnike. So baje idealni za potešitev lakote, pa še redijo nič. Baje imajo neko sestavino, ki dajo občutek sitosti.
Nič. Ko sem lačna, spijem 2 dcl vode, pa grem naprej. Se malo zamotim,da pozabim na lakoto, ko se spomnim spet spijem 2 dcl vode in tako, dokler ne grem spat. Potem je vsak dan bolje – nisem več toliko lačna, voda mi pa tudi ne gre več. Rezultat – na jem več toliko in kile ohranjam na lepi številki.
lušte….ko si ti nekaj zaželiš….npr.po tv gledaš kuharja kako dobro kuha, dobro pečenko, pa dobiš noro željo, da bi pa akr maznila en dober kos dobre pečenke, ti kar sline tečejo….pravimo, da se ti zalušta.
Ali pa srečaš na cesti enga dobrega tipa, pa se ti zalušta, da bi se z njim dol dala. ))))))))))))
Če mene zgrabi lakota, kosilo ali večerja pa še nista kuhana, najprej popijem kozarec mlačne vode (pošljem signal želodcu, da je poln) in si rečem: Mah, tiste pol urce do kosila/večerje bom pa že počakala, nisem lačna (avtogeni trening). V večini primerov uspe, kadar pa ne oz. če se to zgodi kdaj po večerji, pa pojem 1 vrstico (cca. 20 g) 80% temne čokolade. Sicer je grenko-sladka, ampak po tem kar nimam več želje po sladkem oz. nekih napadov lakote.
Prijateljica pa pravi, da ona ob hujših napadih lakote je sadje (vsakič kakšno drugo, da se ne naveliča) ali pa poje manjšo skledo mešane solate (zelena solata, korenje, paradižnik, kumare) z eno žličko olja in kisom. Očitno se te vlaknine, ki so v sadju in zelenjavi, napihnejo v želodcu in je sita.
Nekalorična je sicer samo prva metoda, drugi dve pa ne, ampak 20 g čokolade ima 120 kcal, kos sadja ali pa solata pa tud tam nekje. Še vedno bolje kot kak čips, bonboni, sendvič.
želji po sladkem in takih zadevah sem se z lahkoto znebila dokler sem še kadila. takrat luštov sploh nisem imela. in nisem imela tudi nekaj gramov preveč. potem sem zanosila, nehala kadit itd itd. in zdaj sem tam kjer ni muh :)) sem bila na dieti in jedla na 3 ure, vsak dan tekla, hodila na fitness…1x na teden, ko sem imela off day (dan ko lahko grešiš), bi pa zbasala vase vse sladkarije tega sveta. sem poskusila vse varjante, pa do danes še nisem pogruntala kako se res znebiti želje po sladkem. edino s samodisciplino mogoče?
Kot otrok, pa še dolgo potem sladkega sploh nisem marala. Potem pa je prišlo obdobje, ko sem živela praktično samo od OH, kruha, sladkarij itd.. Več ko je bilo tega, težje sem se upirala, kg pa gor. Nakar sem vsemu temu naredila konec. Uredila sem si prehrano z več manjšimi obroki, dosti zelenjave, meso, sir, skuta, jajca, manj sadja, riž, oreščki, polnozrnati izdelki, malenkost kruha itd. in s tem, ko sem zmanjšala vnos OH, je tudi želja po sladkem izginila.
Opažam pa, da v obdobju, ko jem več OH, tistih nezdravih, se mi tudi želja po sladkem poveča in sem prepričana, da je res nekaj na tem, ko pravijo, da si lahko zasvojen tudi z OH, ravno tako kot z alkoholom, nikotinom itd.
Tudi jaz se držim načela, da nikoli ne smem biti lačna in s kg nimam več težav, tako da sem pozabila, kaj sploh je hujšanje.
Forum je zaprt za komentiranje.