Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika skutina torta

skutina torta

Živjo, rabim malo pomoči in ker vem, da je med vami nekaj fajn kuharic, bom kar tu vprašala.

Namreč delala bom torto čisto po svoje – iz krhkega testa, nadev pa bi naredila iz borovnic ali gozdnih sadežev, ki nikakor ne sme bit smetana(st). Ne maramo. Sem razmišljala, da bi naredil s skuto in me zanima, če ima katera kak fin recept. Lahko pa tudi kak drug predlog, samo da ni smetane.

Sem že iskala po internetu, samo me noben ni prepričal.

Torej, kaka ideja?

Lep den 🙂

Ali pa kak jugurtast nadev, mmm.

Kaj pa skuta (tista fino pasirana) in tekoči navadni jogurt (ali pač katerikoli jogurt – mogoče tudi kakšen sadni (borovničev ali vanilijev) – zmešaš za probo in poizkusiš, če ti okus odgovarja, potem uporabiš za torto) – vmešaš še malo želatine ali kremfixa ali kaj podobnega – to bi šlo lepo skupaj s piškotnim testom in sadjem…….

Hvala, bom probala. Sliši se okusno in enostavno 🙂

Na kulinarika.net so frucove rezine, skutin namaz (pasirana skuta+maslo+sladkor). Meni je bilo božansko. Na namočeno testo sem dala sadje povrhu to kremo in nazadnje še puding kuhan v soku.

Lahko potrdim, da je bila zelo dobra. 🙂

Mascarpone 500 g + jogurt sadni + malo cukra = dobro in enostavno = količina za 1 tortni model Vmešaš lahko še sadeže. Za podlago biskvit ali pa kar piškote, ki jih napojiš z mlekom. V hladilniku naj stoji par uric, potem pa dober tek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close