Najdi forum

južno sadje

Takoj po nakupu južnega sadja z debelejšo lupino jo doma operem s pralnimi sredstvi (Pril, Jar..), da bi naj sprala strupe, s katerimi je to sadje škropljeno.
Govorim o limonah, pomarančah, grenivkah in podobno, medtem, ko kivija in manga ne perem, le olupim. Dragi forumovci, kaj menite o moji navadi?
Ali kaj pomaga?
Lep vikend
Alenka

hehehe vsaj mastne niso več hehehe

Zelo nenavadno, nepotrebno, paranoično. In zakaj bi bila pralna sredstva manj škodljiva kot tisti strupi izpred mesecev? Če bi jih oprala samo z vodo, ne rečem…, toda s pralnimi sredstvi?!

Najbrž se šališ, ne!

Verjetno se ne šali, saj sem tudi jaz že pomislila na pranje, glede na to, da tudi posodo pomijemo s pralnimi sredstvi in potem iz nje jemo. Sadje pa včasih prepotuje pol umazanega sveta in pa še škropiva…

Še dobro, da ne z Domestosom. To bi bilo še bolj učinkovito .-)))))

Mogoče bi tudi hitri program v pralnem stroju pomagal! No, šalo na stran, tako sadje vendar olupimo, za olupke pa tako vemo, da niso užitni (tudi limonina lupinica za štrudl ne).

hehehe ali pa z varikino… kaj pa solna kislina?

Jaz tega ne počnem.

Draga Ale(nka ali kar koli že si), naj te potolažim, da jaz tudi operem sadje s praškom za posodo (če le nisem prelena) in sicer kupljena jabolka. Jabolko mi je najbolj dobro celo, z lupino, samo ta je včasih prav mastna. Bomača jabolka, za katera vemo, da so manj škropljena, so sicer tudi včasih po daljšem skladiščenju mastna na otip, samo tam gre ponavadi za voščeno kutikulo, ki je v zgornjem sloju celic, ko se jabolko že malo izsuši. Tisto je normalno. Kupljena jabolka pa mi včasih prav smrdijo po škropivih. Večina škropiv je v vodi netopnih, zato si jaz pomagam s praškom za posodo. Meni se to početje ne zdi tako neumno, sploh če poješ veliko sadja in ga ne lupiš.

no, jaz tudi vcasih sperem pomarance ali banane pod vodo
zaradi obcutka, ne vem pa, ali res kaj zaleze:)

Mislim da je pranje s pralnim praškom čisto brez veze. Bolj logično bi bilo, da bi sadje najprej olupila, olupke vrgla stran, si temeljito umila roke ter nato sadje pojedla. Vsaj jaz tako delam.

Ti se verjetno v sali rekel” z varekino”.Pa je res!V Italiji prodajajo posebno pripravljeno varekino za pranje sadja,zelenjave in pribora za dojencke.Tudi v nasih nasvetih strokovnjakov za cistoco,sem veckrat prebrala,da jekuhinjkske delovne povrsine najbolje oprati z dobro,staro varekino nasih babic. Tako! Sama agrume olupim,si dobro umeije roke in jih z apetitom pojem. Lep pozdrav Sonja z morja

A si ti tisti Jaka,ki si se Pepsi zlagal,da imas Ronic? No,,jaz ga tudi imam in ga rabim vsak dan. Sonja

Dragi sogovorniki!
Vsem hvala za odgovore!
Menite, da se šalim, pa sem smrtno resna. Pišete, da si naj roke operem po lupljenju – pa ravno v tem ni logige, kajti če špricano sadje lupiš -ob lupjenju prenašaš strup z olupka na že olupljeni del – saj ga drugače ne moreš prijemat in s tem potem nisi naredil nič glede na prenos strupov -prenesel si ga v notranjost oz. na površino sadja ki ga poješ!
V glavnem z mojim načinom imam vsaj malo boljši filing.
Tudi vam, dober tek!

Lep pozdrav!
Alenka iz MB

Zavedaj se, da sadje ni pošropljeno samo po vrhu (lupini), ampak je škropljeno skozi vso negovo dobo rasti. To se pravi, da “strupe” vsebuje taku lupina, kot sočno meso sadja. S tem, da ga opereš, po mojem ne odstraniš strupov. Pa še prašek ni zdrav. Če pa to delaš zaradi občutka, pol pa kar. sam po mojem je brezveze.

meni se zdi najbolj prav da jemo bio hrano,ki jo lahko jes kar z drevesa

sadje ki ga pri nas jemo je pobrano še zeleno.hčerka živi v spaniji in je bila povabljena v sadovnjak južnega sadja.to sadje ki ga je tam jedla je dozorelo na drevesu in je neprimerno boljšega okusa kot ga dobimo pri nas.domača jabolka so najboljša.brez praška.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close