Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Španski veterci

Španski veterci

Hojla!

Ostajajo mi beljaki in bi s hčero pekli Španske vetrce – v današnjem vetrovnem vremenu!

Kako jih pečete-sušite!

En vetroven pozdrav vsem skupaj

Hej,Pomesa!
Sem prepozna z nasvetom .Ce nista s hcerko ze porabili beljakov,bo se
vedno cas.

Ce se nimas recepta:5 beljakov,35 dag sladkorja
Beljake stepemo v res trd sneg ,v katerega vtepemo zlico zmletega sladkorja,ostali sladkor pa mu primesamo zelo narahlo;nato denemo zmes v dresirno vrecico in nabrizgamo iz nje lepe oblike na pekac,oblozen s peki papirjem.Pocasi jih specemo ali bolje receno,posusimo v malo topli pecici –
najbolje cez noc.

Majhen nasvet: Jaz jih susim ,ko prej pecem pecivo samo z rumenjaki,tako izkoristim beljake in toploto od ze prej tople pecice prejsnjega peciva.

Mogoce ti bo vsec tudi prepecenec iz beljakov(za tiste,ki jih skrbi holesterol ali zelijo porabiti beljake)

7 beljakov,18 dag mletega sladkorja + vanilij sladkor,16 dag moke,4 dag rozin,3 dag olupljenih in zrezanih mandljev ali lesnikov ali orehov,7 dag surovega masla

Beljake stepemo v trd sneg,mu primesmo narahlo(s kuhalnico)
sladkor,presejano moko in vse ostalo in vkapamo v vse to ne prevec vroce raztopljeno surovo maslo.Zmes denemo v namazan in z moko potresen model za piskotni ali skofov kruh(ozek -podolgovat).Specemo v srednje vroci pecici.Peceno in ohlajeno zrezemo na 1/2 do 1 cm debele rezine,ki jih zlozimo na pekac in hitro posusimo v pecici,da se nekoliko porumene.Se vroce potresemo z nemletim sladkorjem (jaz-rjav trsni )ali potresemo ze prej,preden jih damo susit.

Meni so boljsi kot spanski vetrci Nadeti mandljevi krapki (Mandlje in pecivo z njimi imam rada.)

2 beljaka,18 dag sladkorja,20 dag oluplenih zmletih mandljev,naatrgana pomarancna lupina(pol),5 dag dobre marmelade(po moznosti pomarancne),
oblati( ki jih kupis)

Beljaka stepemo v sneg,mu pridenemo mleti sladkor in mesamo pol ure
(z el.mesalcem na najnizji stopnji znatno manj casa).Potem primesamo temu se mandljein nasrgano lupinico ter zdenemo zmes v obliki krapkov na pekac oblozen z oblati.V vsak krapek naredimo z rocajem kuhalnice jamico in denemo vanjo malo marmelade.Pecemo v neprevroci pecici.

Zelim vama prijetno peko in zabavo , pa seveda dober tek! Babi

Babi najlepša hvala za tako obširna navodila glede porabe beljako. Bomo še kaj spekle, ko se nam zopet naberejo beljaki! Namreč za hčeri miksam rumenjake s sladkorjem – najbolši posladek! Potem pa, ko beljaki ostajajo, jih shranim v zmrzovalniku in ko se jih nekaj nabere, je potrebno kaj speči.

Vertci se že sušijo, sicer sem dala malo manj sladkorja, pa upam, da bodo ravno tako dobri! To bodo pojedli otroci, meni se zdi to presladko, me kar zmrazi, ko jih samo vidim.
Meni je tudi bolj všeč Prepečenec, samo, da mi pojemo narezane rezine kar nepopečene. Bomo pa poiskusili naslednič ta recept!

Lep dan, pa brez vetra

Babi, kakšne oblate so to? Tiste velike poznam, manjših pa še nisem videla.
Za te krapke pa mislim, da bi morale biti manjše ali celo okrogle.
Hvala za informacijo in lep dan, oli

Hej,Oli!
Kar velike,saj krapke odstranimo(pozabila napisati).Oblati so samo zato,da
ne polozimo direktno na pekac.V oblatih so vdolbinice,ki preprecijo sprijamanje. Moj vnuk jih vcasih malo pohrusta.Kapis?

Soncek je in jaz sem se skustrana…pa moram se veliko postoriti danes.
Lep pozdrav Babi

Babi, sedaj je vse jasno.
Hvala in lep vikend, oli

španski veterci se naredijo tako:na vsak beljak daš 4 dag sladkorja v prahu.
najprej narediš trd sneg potem pa daš eno žlico sladkorja, ostali sladkor pa kasneje počasi primešaš.maso lepo v lepih oblikah nabrizgaš na peki paper lepo prekrit čez pladenj za peko. pečeš (sušiš) približno na 50.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close