Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika goveji golaž

goveji golaž

Punce, pomagajte mi prosim.

Danes zvečer bom prvič delala golaž, pa ne vem najbolje kako. Saj sem prebrala par receptov, samo bi rada še kakšnega preizkušenega.

Hvala vam tisočkrat!!!

Tudi jaz nisem ne vem kakšna kuharica, eno pa vem, kar se golaža tiče: naj bo toliko čebule kot je mesa, pa nobene moke naj ne bo niti blizu ne.

Za podrobnosti pa rajši poglej kakšen recept. jaz se vedno malo lovim, pa delam tako na pamet. Samo moko izpusti, ne glede na recept.

Pri meni izgleda nekako takole: malo pražim čebulo, da je steklena, nato dodam na koščke zrezano govedino, mešam, solim, dodajam začimbe (poper, rdeča paprika v prahu, lovor, kumina, …tule grem ponavadi na internet in z iskalnikom poiščem kak recept, ker sem spet pozabila, kaj zaene začimbe še gredo not), po malem mešam, potem čez čas malo zalijem (z vročo vodo), pa zalivam vedno po malem, ne z veliko vode naenkrat. Sploh če je govedina, se pri nas kar dolgo po malem čmaži v pokriti posodi na malo ognja, tako da meso že skoraj razpada. Medtem se tudi čebula že čisto razpusti in s tem zgosti golaž. Pol ure pred (ocenjenim) koncem kuhanja dodam še pasiran paradižnik.

Če je pa to ‘ta pravi’ golaž, pa ne vem.

Okvirno bi nekako bilo, samo da je pravi golaž dvakratna količina čebule, kot je mesa. Pa je ziher v redu, sama pa dam med dinstanjem čebule zraven tudi česen, pa pazim da se ne prižge, ker je grenko, nato pa nekako takole dalje. Začimbe paprika,paradižnik, jaz naribam še korenje, tudi malo zgosti in se izgubi,sol,poper, to počasi dinstam, mal če je potreba vroče vode – zmeraj tople vode,proti koncu pa še fine začimbe, da se ne izgubi okus njih, mal peteršiljčka, morda bazilike na drobno, da pusti sled. Kumine in lovora jaz v golaž ne dam. Vsak kot mu paše.Pesnim zraven in kar vidim, da bi šlo gre v lonec.Lažje ti ga nardim, kot opišem.Tako nekako okvirno. Pa bodo še kuharce zraven kaj dodale.

Jaz dam enako čebule kot je mesa, pa seveda ko stresem na čebulo meso, denstam da se meso malo zapeče, potem dodam česen, premešam da zadiši in zalijem. Potem se to počasi densta… kake pol ure proti koncu dodam 1.5 dcl rdečega vina. Od začimb pa dam lovor,malo majarona in timijana, cel in mleti poper, rdečo mleto nepekočo papriko, sol. Pa seveda 2 dcl paradižnikove mezge. ( mesa je nekje kolo in pol ali dve, pa mešam govedino in srnino)

Mal moke more biti. Ne verjamem, da je dober golaž čisto brez moke. Sem znana pri sorodnikih po najboljšem golažu, delam ga na podoben način kot je opisala “kitajka s tajvana#, s to razliko, da namesto pasiranega paradižnika dodam parad.v tubi in seveda cca.1-2 žlici moke. Pa brez kumine, pa kar dosti mlete paprika. Aja, na začetku dodam svež parad.in zeleno papriko.

http://www.mojirecepti.com/recept/goveji-golaz.html

JAZ ti pa povem enega zelo enostavnega in hitrega ter zelo dobrega.
Jaz ponavadi nardim tako da popražim meso kar dolgo na olju da meso spusti vse sok, gor dam čebulo in česen ter spet pražim nekaj časa, nato dodam kupljeno FANT ua golaž in zmešam z mesom zalijem z vodo, dodam malo paradižnikove mezge in dušim.Potem dodam lovor, timijan, poper in dušim do mehkega.Vedno pa kupim tisti del mesa (mehko) da je hitro dušeno in da se meso stopi v ustih.
Ponavadi nisem uporabnica teh Fantov in podobnega, le pri golažu pa res uporabim Fant ker da tak fajn okus.

Jaz moram danes za kosilo narediti golaž.Enkrat sem ga že delala ampak mi ni uspel bil je preveč močen. Saj sploh nevem zakaj,saj sem delala vse po receptu bil je zelo pikanten.Prosim da mi napišete en zelo lahek recept za goveji golaž

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close