Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pojemo preveč mesa?

Pojemo preveč mesa?

Slovenec poje 64 kg mesa letno!
18.11.2008 / 07:45 / Špela Zupan
Slovenci smo veliki mesojedci. Samo dva milijona nas je, lani pa so v slovenskih klavnicah zaklali skoraj 34 milijonov živali. Masa očiščenega mesa je skupno znašala kar 128.800 ton.
In kolikokrat na teden je pri vas doma na mizi meso?Pri nas imamo najraje ribe vseh vrst.

Zadni mesec bolj malo, prej pa kar precej.

In ribe rastejo na drevesih in umirajo naravne smrti, kajne?

Tudi solata ne raste na drevesih in se sama ne natrebi v skledo.

Ocka

Jaz na drevesih še nisem videl rasti rib,kot ti.

Pri nas je 1-2x tedensko piščanec ali puran.

jaz in otroci ne jemo mesa, mož pa.

saj ni samo meso – so še salamce in paštetke….

Pri nas je večkrat meso, ampak v zmerni količini. Recimo v golažu, pa vsak potem dobi 2-3, odrasli 3-4 koščke.
Je pa zadnjič k nam prišla moja teta in je nareduila golaž, za 4 osebe iz 1100g mesa! In so ga pojedli!
Tako da verjamem tem številkam.
Nam hvala Bogu ne sede meso ne vem kako in lahko z minimalno količino pidemo skoz!

Jaz bi k vsakemu kilogramu določenega mesa dodal videoposnetek-DVD kako je bilo to meso proizvedeno oziroma zaklano.Premalo smo ozaveščeni koliko strašnih muk živali pretrpijo preden se znajdejo v trgovini.
Danes sem v večjem Merkatorjevem centru v oddelku z mesom v izložbi zraven kosov mesa videl odrezano svinjsko glavo!!?Da se ti kar obrne,res je zgledalo neokusno,grozljivo.Otroci so se kar zgražali.

Jah, meni meso paše…pri tem se ne sprašujem na kakšen način so živali zaklane…tako pač je in tako bo še na veke vekomaj…borci za živali, sprijaznite se s tem

Pri nas je meso na jedilniku skoraj vsak dan. Če pa že ni meso, je pa vsaj kakšna salama, hrenovke, pašteta.

Lp

Enako pri nas.

Mi imamo tudi radi meso, pa zelenjavo, pa živali in rastline – predvsem pa ne kompliciramo.

Svinjska glava mi pa nikoli ni bila nagnjusna. Kaj češ sem pač s kmetov.

Se popolnoma strinjam s tabo.

Že,že,samo odrezana svinjska glava v izložbi mesnega oddelka med ostalimi kosi mesa…reas neokusno za pogledati.vsaj za otroke.

Tudi pri nas imamo radi meso. Kakšen dan ga ni na jedilniku, spet drug dan zelo malo , lahko pa je 2 ali 3 dni zapored kar velika porcija (npr.zjutraj pašteta, za koslilo dunajski ali pečenka, za večerjo hrenovke). Kakor nam paše.

Hahahaa, tole so pa že kamni v oči, ne samo pesek: očitno, da vi pridete skoz z minimalno količino mesa al pa z dobro kilo skoz!:-))

R

Se popolnoma strinjam s tabo.[/quote]

meso jemo dokaj pogosto, vsaj vsak drugi dan (če ne pri kosilu, pa klobase itd). Živali koljemo tudi doma in jih potem celoj jemoooo!!!!!

Potem si pa hitro izmisli, kaj si boš postavil poleg rib na krožniku?! Eno preko oceanko s prizorom, kako spušča odpadke v morje in to uživajo ribe, npr.? Ne nazadnje: zgražaš se nad klanjem živine, a misliš, da riba nima živcev, da ne čuti bolečin?!!

R

Pa kako ste brezčutne in neosveščene!!V hrenovkah in paštetah je ogromno škodljivih dodatkov ejev in konzervansov.Pa svinjska glava v vetrini???Fuuj res neprijeten pogled na ostale mesne izdelke.

Meni je najbolj neokusen uporabljen ženski vložek odvržen na tla!

R

Zelo radi jemo meso, klobase in telecjo pasteto, mnjami. Brez mesa ne bi mogli ziveti. Ribe so nam ze bolj blek, tako da so na mizi priblizno dvakrat na mesec.
Ob ribah bi mogli dat posnetek, kako jih mornarji potegnejo na kopno in se te v mukah zadusijo, ha,ha.
Kaj me pa briga kako zakoljejo zival, vso zivljenje so zivali klane in vsi ljudje smo fajn preziveli. Najhujsi so tisti vegati, pa tisti, ki ne jejo nobenega zivalskega proizvoda, niti jajc in mleka ne pijejo.
Nosijo pa usnjene cevlje in jakne :-)))))))))))).

Hahahaa, tole so pa že kamni v oči, ne samo pesek: očitno, da vi pridete skoz z minimalno količino mesa al pa z dobro kilo skoz!:-))

R[/quote]

:))))))) ne, ne, nismo mi jedli golaž, ampak moja mami, moja teta njen mož, drug dan pa še enkrat moja mami.
Moja družina šteje 6 ljudi. Sem pa napisala, da je prišla k nam, ker je pač v isti hiši bla, očeta ni bilo nekaj dni, pa sem rihtala mami. Pa potem ponavadi rečem, da je nekdo prišel k nam, čeprav ne direktno v moje stanovanje. 😉

Mah, daj ne kompliciraj! To je čist odvisno kako otroka vzgojiš in kakšen je otrok. Če boš ti to vidla, pa čist fertig, ja logično, da bo tudi otrok! Jaz ponavadi, če kakšen od mojih skoči rečem, jah pač, pujseva glava in se gre naprej.
Je pa res tudi to, da moj najstarejši sin najbolj uživa v zajčjih glavah v obari. Če babi pokliče, če hoče priti na koslilo, da bo zajčja obara ga ne ustavi vlak, da ne bi šel glavo jest. Še mene včasih čudi, s kakšnim veslejem jo razkosa.

Pri nas je meso 1x tedensko. Jemo ga tako poredko ravno iz razloga, ki ga je navedla ondi.

Žal pa sama zaenkrat še nisem dovolj močna da bi od mesa popolnoma abstinirala, saj mi je dobro! 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close