Krompirjeva solata
Moja pokojna mama je delala super krompirjevo solato: sočno, lepe rezine belega krompirja… vedno je govorila, da je vse odvisno od sorte krompirja. Meni krompirjeva solata nikoli ne uspe. Krompir kupujem sproti v trgovini in očitno ni nikoli taprav. Solata je vedno suha (krompir popije olja in kisa, kolikor ga vlijem, učinek je pa suh), vse je nekaj zmečkano, skratka ni tako, kot imam v spominu. Katere vrste krompirja so primerne za solato? Je še kakšen trik? Prosim za pomoč 🙂
Krompir popije ogromno tekočine, zato moraš zaliti z razredčenim kisom oz. tudi z vodo.
Kuhan krompir zrežeš, pa ne pretenko, ker ga med mešanjem še razdrobiš.
Jaz kar v skodelici zmešam olje, kis, sol, poper, senf in vodo in vse prelijem po krompirju in čebuli. Zmešam, počakam, po potrebi še zalivam z vodo in kisom, dokler krompir ni sočen. Popije res ogromno tekočine.
js mam tud en recept ki je odličen in krompir je vedno zelo sočen.prvo ga olupim in narežem na kolobarje dam v vodo v kateri sem prej zavrela dve kokošji jušni kocki,ko je kuhan ga malce ohladim potem pa zraven dodam nasekljano oz.na kolobarje narezano čebulo po okusu,ter poper in kis od kumartic ter kislo smetano in malo majoneze.solatka je prfektna.česen seveda dodaš če želiš.lp
Poskusi takole:
– Skuhaj in olupi krompir, še toplega nareži in takoj (ko je še topel) prelij z oljem in premešaj.
– Obilno posoli (krompirjeva solata potrebuje dosti soli, če ne ni okusna), zalij s kisom in vročo vodo in premešaj. Vode dodaj kar precej, ker jo bo krompir vpil (ne pa toliko, da bi “plaval”).
– Dodaj narezano čebulo in dober tek 😉
Forum je zaprt za komentiranje.