Najdi forum

gastritis

POZDRAVLJENI!

Tudi jaz bi prosila za vašo pomoč,saj so pri moji hčeri,ketera bo letos dopolnila 5 let odkrili gastritis in zato mora imeti stogo dieto. Kljub temu,da sem dobila spisek kaj lahko je in kaj ne imam težave pri tem,kako kombinirati jedilnik,pri nam je še toliko večji problem,ker zaradi te bolezni je popolnoma izgubila apetit in vse kar poje jo moremo prisilit.
Želim si,da bi kljubtemu,da je izbira jedi in začimb in vsega ostalega zelo omejena,prehrana vsaj zgledala okusna in da bi moji hčeri vsaj malo teknia..
Prosila pa bi še za bilokakšno drugo informacijo glede te bolezni,kako dolgo je potrebna ta dieta,ali se da bolezen popolnoma ozdravit in podobno.
Že v naprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor.
Lep pozdrav,Nataša

Podobna situacija je bila pri nas. Mi smo najprej iskali vzrok gastritisa in mu prilagodili dieto. Ne spomnim se točno kaj vse je bilo prepovedano, ker je tega res veliko. Smo pa v prvem planu črtali belo moko in beli sladkor. Začeli smo uporabljati moko in testenine iz pire, veliko prosene kaše, v slanih in sladkih narastkih, odlična je tudi za nadevanje razne zelenjave ( bučke, paprika, paradižnik,…). Razni mladi siri v kombinciji z zelenjavo in popečeni.Dober je kuskus, ponuja veliko možnosti in hitro je narejen, otroci pa ga imajo ponavadi radi.Za boljši okus imaš na izbiro različna olja ( olivno, bučno, laneno,…), kokosovo maščobo,… Zdaj se dobi že tudi nekaj prigrizkov, ki niso iz bele moke, poglej medexovo linijo Biobi.
Tako na hitro. Mi smo si pomagali tudi z bioresonanco. Hčerka je že več kot pol leta brez težav in smo zelo zadovoljni. Če te še kaj zanima pa vprašaj.

lp, srečno

črtati beli sladkor in moko, je zelo pametno, tudi kaše so zelo dobra odločitev,PIRA je dobra odločitev, vendar to ne pomeni, da lahko uživate toliko npr. kruha kot prej, tudi pira je lahko problem, če jo pojemo več kot je potrebno.NAJVAŽNEJŠE pa je, da kombinirate hrano, NIKOLI ne dajte na krožnik kaše in mesa, temveč vedno samo kašo in zelenjavo, ali pa meso in zelenjavo.Kaše, pira,riž (med drugim, riž je najboljši za gastritis), naj bo samostojen obrok.Žal smo od malega navajeni da vedno uživamo meso in krompir,riž,kruh,kaše itd skupaj, vendar če želite da se bo otrok pozdravil, potem strogo ločite ti dve zadevi.

Za gastritis je zelo dobro, da malček uživa ovsene kosmiče.Oves zelo pomiri želodček in izboljša prebavo.Poizkusite tudi zamenjati kravje mleko s sojinim.Dobi se več vrst sojinega mleka.Meni najbolj odgovarja sojino mleko z dodatkom riža.
To si kupim v Sparu.V trgovinah z bio hrano se tudi dobi vrsto stvari.
Verjetno je pri malčku vzrok prevelika zakisanost telesa.Naredite mu 2x na teden nožno kopel iz domačega kisa in žličke sode bikarbone.5-10 minut je dovolj.
Sama sem jemala 5 rupurutov dnevno, sedaj mi ni potrebno več.
Kombinirajte tudi tablice, ki so narejene iz semen in medu.

Veliko uspeha vam želim.

PP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close