Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika OCVRTI LIGNJI

OCVRTI LIGNJI

KUHARJI IN KUHARICE, ZDRAVO!

Ali kdo cvre lignje doma in kako to naredi? V buklah piše, d ajih pomakaš v gostejše testo za palačinke, ampak meni pade vse testo dol in se cvrejo sipice posebej, testo pa posebej? Kakšna finta? Hvala za pomoč!

Ne komplicirat, če ni potrebno! Lignje lahko čisto mirne duše ocvreš samo pomokane ali pa jih najprej pomokaš potem pa namočiš še v stepeno jajce…

lp

Ko cvreš lignje more biti olje zelo,zelo vroče, obvezno jih moraš pomokati v ostri moki in ne navadni. Ko jih pomokaš, ne smejo biti lignji mokri, zato jih obrši s cunjo.
Dober tek

lep pozdrav

Povaljaš jih v koruzni moki, otreseš in spečeš na ravno prav vročem olju. Če je prevroče, pokajo in se lahko popečeš. Pečene soliš.

Čim bolj vroče olje in čim manj časa cvreti. V profi gostilnah jih naredijo v 30 sekundah.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close