Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jabolčno pecivo – kak predlog?

jabolčno pecivo – kak predlog?

Porabiti moram kak kilogram jabolk, drugače bodo segnile. Naredila bi neko dobro in sočno jabolčno pecivo.
Imate kak predlog?

Hvala!

Zmešaš eno večjo skodelico moke, sladkorja in zdroba (kar na suho). Polovico zmesi potreseš po dobro namaščenem pekaču, čez naribaš jabolka (med jabolka lahko zamešaš rozine, narezane orehe ipd.), po naribanih jabolkih potreseš preostanek zmesi moke, sladkorja in zdroba in poliješ s tremi jajci, razžvrkljanimi skupaj s sladko smetano. In spečeš.

Od simpl je res the best pecivo, le da ga je potrebno zalo narahlo delati, da pride tekočina (jajca+sl. smetana) do dna. Jaz malo z vilico prepirkam in pustim pol urice na mizi, da se vse fino premoči, ker drugače, se naredi, da se moka ne speče, oz. ostana suha.

kaj pa ocvrti jabolčni obročki?

Kaj pa je to, ti obročki?

(Mi je všeč zgornji predlog, seveda pa lahko spečem nekaj danes, nekaj pa kdaj drugič.)

Hvala za trud!

Uf jabolčni obroči so tudi super.

Jabolka olupiš in odstaniš pečke in nato narežeš na pol cm tanke rezine, ki jih pomakaš v stepeno jajce, mleko, moko, lahko tudi pikico ruma in ocvreš v olju. Njami,…..

Se vidi, da sem že lačna, ko se samo tem o hrani držim :))))

Meni je pa zelo všeč t.i. mrzlo pecivo. Krhlje jabolk skuhaš v vodi; dodaš vse začimbe kot npr. pri kompotu ali čežani (sladkor, cimet, vanilin, klinčki, lahko tudi limonina lupinica oz. limonin sladkor, po želji rum… Skratka po okusu).

Na velik nizek pekač zložiš Albert piškote. Nanje streseš odcejena jabolka oz. čežano. Pokriješ z eno plastjo Albert keksov. Vse to delaj, ko so jabolka še vroča, da se keksi dobro napojijo.

Na kompotu, ki ti je ostal, ko si odcedila jabolka, skuhaj 3-4 sadne pudinge. Izberi takega z močno barvo (npr. borovnica, jagoda). Vode vzemi malo manj kot sicer mleka po navodilu z vrečke! Po potrebi dodatno sladkaj.
Puding oz. žele prelij po Albert piškotih.

Hladno pecivo premaži še s sladko smetano in odlična osvežilna poletna sladica je tu!

Pa dober tek!

Čokoladno-jabolčni kolač iz kulinarike:
SESTAVINE
250 g surovega masla ali dobre margarine
250 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
5 jajc
500 g jabolk (neto)
100 g mletih orehov
7 žlic Benka, Nesquicka ipd.
250 g moke
1 pecilni prašek

POSTOPEK:
Večji pekač (npr. tisti od pečice) namažemo z maslom in potresemo z moko.

Penasto vmešamo maslo/margarino, 2/3 sladkorja, vanilijev sladkor in rumenjake. Dodamo olupljena in naribana jabolka, orehe in Benko. Iz beljakov in preostalega sladkorja stepemo trd, a še mazav sneg. Moko in pecilni prašek skupaj presejemo. Izmenoma s snegom jo rahlo (mešamo s kuhalnico) dodamo mešanici.

Pečico segrejemo na 170 stopinj. Testo stresemo v pekač, pogladimo in pečemo pribl. 40 minut. Z zobotrebcem ali pletilko preverimo ali je kolač pečen. Pustimo, da se ohladi v pekaču, nato ga zrežemo na kocke.

razvaljaš listnato testo, gor lepo naložoš krhlje jabolk, preliješ s 1/2 l sladke smetane z dvema ražvrkljanima rumenjakoma.
Ko je pečeno po želji premažeš s toplo marmelado.

Skoraj podobno:

V velik lonec cca 3 l,daš olupljena, nakrhljana jabolka, naj bodo za cca 3 cm prekrite z vodo, sladkaš, dodaš cimet. To kuhaš dokler jabolka ne razpadejo, dobro uro že. V lončku zmešaš z vodo 3 vanilijeve pudinge, super se obnese bananin, včasih ga ima Merkator. Zmes zakuhaš v maso iz jabolk in odstaviš. Lahko dodaš 2 pesti rozin. Vmes, ko so se kuhala jabolka, na pekač od štedilnika naložiš albert piškote, ali otroške, lahko so pa tudi take, ki ne hrustajo več. Čez njih poliješ maso. Daš ohladit. Pred serviranjem dodaš stepeno smetano. Zadeva v hladilniku lahko stoji 3 dni /brez smetane/. Je super v vročih dneh, npr. za malico v službi.

R

Evo nekaj idej:

http://www.mojirecepti.com/iskanje/?query=jabolka

Meni osebno je taksna pita 1A poiskusite ne bo vam zal. mmmmmmnjami
http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Alzaska_jabolcna_pita-1849.html

Tole je meni super. Hitro in enostavno, pa še malce drugače.

http://www.kuham.net/recepti/90/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close