Domača jajca
je en naš znanec prodajal taka jajca…in sem ga nekoč vprašala če je res vse to kar govori..domača, paša v travi…pa mi reče ma nehaj no, grem in jih kupim v jati, mal povaljam doma po kurjem drewku in fine babe itak ne vedo kaj kupujejo.
Torej…kupujte le tam kjer ste 100% prepričane da je vse kar govorijo res, drugače je le denar stran vržen!
jaz pa mislim, da bikakšni kmetje radi zaslužili kak euro, pa ne vejo, kako. Vsaj okoli nas je tako. In jaz sem kar na eni kmetiji si zafremala jajca za vedno. Pokličem, jih vzemam 50 in so res čist nekaj drugega kot trgovinska. pa vidim, da res kure okol hiše letajo. se kar splača enkrat na mesec npr. zapeljat nekam, no, ne ravno 100 kilometrov, mal pa že. najdeš enega kmeta in se ga držiš. ampak ti so navadno bolj v hribih, tisti tapravi. potem pa še radi kaka jabolka prodajo pa kak stročji fižolček pa kako domačo salamco itd. priporočam, v akcijo na hribovske kmetije! Drugač pa, jaz sem iz Šoštanja.
Meni so pa čisto dobra tiste iz pašne reje, katere prodajajo v trgovini. Imajo predpisano, koliko mora imeti kokoška prostora in upam, da se tega držijo, saj so precej draga. Pakirana so vedno po 6 kosov, poraba pa pri nas ni ne vem kako velika, če zaradi drugega ne, zaradi holesterola.
Če jih rabim za peko ali rezance, pa kupim talno rejo. Naj bi bila po letu 2011 baterijska reja prepovedana. Verjamem, da so tista res domača jajca zelo dobra, ampak tudi iz proste reje so zelo, zelo okusna. Sem že toliko stara, da se spomnim jajc izpred toliko let, ko so še imele okus po ribji moki. Po dolgih letih sem ta okus začutila na morju pri hrvaških jajcih in od takrat jih vedno nesemo s seboj.
Forum je zaprt za komentiranje.