Barvanje jajčk z rdečo peso?
zivjo neda, to sem sprasevala tudi jaz, pa odgovora zal nisem dobila, zanima pa me,
*ali si jih skuhala v vodi, kjer si dodala koščke pese
*ali si jih skuhala v pesinem soku
*ali si jih ze skuhane namocila v sok????
Jaz bom probala pa vrjetno bom naredila sok s sokovnikom, dodala vodo in jajca skuhala v tej tekocini, Bom pa porocala, samo lahko sele v petek zvecer
ce pa ima katera ze izkusnje, se pa priporocam
lp
Jaz lahko povem samo, kako ne gre. Na vsak način sem lani hotela jajčka pobarvati s peso (beri, pravih barv sploh nisem kupila, otroci so stali zraven, da kako bomo barvali jajčka in nisem imela izhoda). Imela sem samo kozarec vložene pese, poskusila sem jajčka skuhati v tistem, pa seveda ni šlo.
Šele takrat mi je bilo logično, da potrebujem pravo peso in originalni pesin sok. Če bi imela peso, bi jajčka poskusila skuhati v (čim manj) razredčenem pesinem soku. Hm, ravno tako kot Neda…
LP Mimi
tako, jajcka sem poizkusno pobarvala v soku rdece pese. Naredila sem sok s pomocjo sokovnika in dodala tiste odpadke ki jih aparat odvrze. Nato sem jajca skuhala v tem in ko so bila skuhana sem jih pustila se nekje 20 minut v tej tekocini. Jajca so postala rjave barve, sem pricakovala da bojo bolj na rdeco potegnila. Barva je ostala na lupini, se ni nic odsvaljkalo doli.
Evo to je moja izkusna s peso!
LP, Kamy – bivsa Lisa_
Jaz sem s sokovnikom iztisnila sok rdeče pese. Temu sem dodala nekaj vinskega kisa in v tem zavrela in kuhala jajce. Ker barva še ni bila dovolj intenzivna, sem, ko je bilo jajce skuhano, le to povaljala še v samem pesinem soku, brez kisa. To sem delala nekaj munut. Na koncu sem jajce osušila, ga spolirala z maščobo in mislim, da je to – to. Najbolj važno je, da jaz vem, da v jajce nisem vnašala strupene barve.
Ta “trend” je tudi mene letos nasel – barvanje jajck z naravno barvo. Na koncu so bile ze tako grde, da so bile ze lepe :)).
Cel kozarec rdece pese s sokom in nekaj kisa sem z jajci kuhala kaksno uro, potem pustila cez noc, da se je vse skupaj ohladilo. Rezultat: rjava barva, ki se lusci, ce jo drgnes (zato po drugem jajcu vec nisem drgnila, ampak samo nezno sprala).
Rumena barva je bila se najboljsa. V vodo, kjer se kuhala jajca (eno uro in pusila cez noc stati) sem dala kar precej curry-ja, na dva litra vode nekje dve zlici in seveda nekaj kisa. Jajca so bila dejansko rumena, malo lisasta, ker se barva ne razporedi najlepse. Kar je najpomembneje: olupljena jajca potem niso imela okusa po curry-ju, je pa celo stanovanje smrdelo kot pok :).
Ne deluje tudi barvanje s spinaco. Ene pol kg sem dala na 2 l vode in kuhala in pustila stati (+kis). Rezultat je bil vec kot porazen, tako da sem ta jajca silom prilike na hitro vrgla v barvo za pirhe. So pa bile na koncu spet take lisaste, “umetniske” 😉 :)).
Drugo leto barvam samo se s curry-jem in cebulo. 🙂
Lp, mishika
Forum je zaprt za komentiranje.