Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Barvanje jajčk z rdečo peso?

Barvanje jajčk z rdečo peso?

Je katera že barvala jajčka z rdečo peso? Ji je uspelo? Sem danes poskusila, pa so se le rahlo rahlo obarvali, se komaj pozna.

zivjo neda, to sem sprasevala tudi jaz, pa odgovora zal nisem dobila, zanima pa me,

*ali si jih skuhala v vodi, kjer si dodala koščke pese
*ali si jih skuhala v pesinem soku
*ali si jih ze skuhane namocila v sok????

Jaz bom probala pa vrjetno bom naredila sok s sokovnikom, dodala vodo in jajca skuhala v tej tekocini, Bom pa porocala, samo lahko sele v petek zvecer

ce pa ima katera ze izkusnje, se pa priporocam

lp

Jaz sem jih kuhala v soku rdeče pese, pa so postali taki rjavi. Dejansko pa se je barva lahko obrisala. Čez so dobili neko plast, ki se je z dotikom obrisala, to je bilo pa tudi vse.

Jaz lahko povem samo, kako ne gre. Na vsak način sem lani hotela jajčka pobarvati s peso (beri, pravih barv sploh nisem kupila, otroci so stali zraven, da kako bomo barvali jajčka in nisem imela izhoda). Imela sem samo kozarec vložene pese, poskusila sem jajčka skuhati v tistem, pa seveda ni šlo.

Šele takrat mi je bilo logično, da potrebujem pravo peso in originalni pesin sok. Če bi imela peso, bi jajčka poskusila skuhati v (čim manj) razredčenem pesinem soku. Hm, ravno tako kot Neda…
LP Mimi

tako, jajcka sem poizkusno pobarvala v soku rdece pese. Naredila sem sok s pomocjo sokovnika in dodala tiste odpadke ki jih aparat odvrze. Nato sem jajca skuhala v tem in ko so bila skuhana sem jih pustila se nekje 20 minut v tej tekocini. Jajca so postala rjave barve, sem pricakovala da bojo bolj na rdeco potegnila. Barva je ostala na lupini, se ni nic odsvaljkalo doli.

Evo to je moja izkusna s peso!

LP, Kamy – bivsa Lisa_

Jaz sem s sokovnikom iztisnila sok rdeče pese. Temu sem dodala nekaj vinskega kisa in v tem zavrela in kuhala jajce. Ker barva še ni bila dovolj intenzivna, sem, ko je bilo jajce skuhano, le to povaljala še v samem pesinem soku, brez kisa. To sem delala nekaj munut. Na koncu sem jajce osušila, ga spolirala z maščobo in mislim, da je to – to. Najbolj važno je, da jaz vem, da v jajce nisem vnašala strupene barve.

Ta “trend” je tudi mene letos nasel – barvanje jajck z naravno barvo. Na koncu so bile ze tako grde, da so bile ze lepe :)).

Cel kozarec rdece pese s sokom in nekaj kisa sem z jajci kuhala kaksno uro, potem pustila cez noc, da se je vse skupaj ohladilo. Rezultat: rjava barva, ki se lusci, ce jo drgnes (zato po drugem jajcu vec nisem drgnila, ampak samo nezno sprala).

Rumena barva je bila se najboljsa. V vodo, kjer se kuhala jajca (eno uro in pusila cez noc stati) sem dala kar precej curry-ja, na dva litra vode nekje dve zlici in seveda nekaj kisa. Jajca so bila dejansko rumena, malo lisasta, ker se barva ne razporedi najlepse. Kar je najpomembneje: olupljena jajca potem niso imela okusa po curry-ju, je pa celo stanovanje smrdelo kot pok :).

Ne deluje tudi barvanje s spinaco. Ene pol kg sem dala na 2 l vode in kuhala in pustila stati (+kis). Rezultat je bil vec kot porazen, tako da sem ta jajca silom prilike na hitro vrgla v barvo za pirhe. So pa bile na koncu spet take lisaste, “umetniske” 😉 :)).

Drugo leto barvam samo se s curry-jem in cebulo. 🙂

Lp, mishika

Kaj pa barvanje v vinu Teran?

Kuhala sem jih v teranu približno tričetrt ure, pobrala ven, bila so vijolična z lepimi kristalčki – meni so bila všeč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close