Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zrezki niso bili v hladilniku

Zrezki niso bili v hladilniku

Včeraj smo pozabili dati v hladilnik pohano meso. Tako je bilo 24 ur na sobni temperaturi. Je še za jest ali je bolje, da ga vržemo vstran?

Ponudiš ga lahko nekomu za katerega si želiš, da bo imel drisko ali hude prebavne motnje. Ampak na forumu kjer se nekatere hvalijo kako jejo po teden dni stare skuhane jedi in ne vem kaj vse sto let čez rok boš najbrž dobila nasvet, da so to povsem užitni zrezki.

no ja, jaz pa dam roko v ogenj, da tem zrezkom prav nič ne manjka, zadnjič mi je ostal košček pohanega mesa , sem ga zavila in dala v hladilnik, po petih dneh sem se spomnila nanj in ga hotela nesti sosedovemu kužiju, tamali me je videl in na vsak način hotel pojesti tisti košček mesa. Sem mu ga dala in še vedno je zdrav kot riba.

Ne jem izdelkov, ki imajo pretečen rok, ne jem teden dni starih stvari, vendar zrezke, ki so bili pečeni pred 24 urami in so ostali na sobni temperaturi bi vseeno pojedla.

z zrezki še nič ni narobe.

Mi jih pojemo pa ni nobenemu nič

Mi tudi.

Tovrstno živilo, ki je več kot 6 ur izpostavljeno “nevarnim” temperaturam (kar sobna temperatura zagotovo je), je LAHKO problematično, zato uživanje odsvetujem.

Čudi me, da vas toliko takšna živila pušča izven hladilnika. Eno je pozabiti, kot se je zgodilo avtorici uvodnega posta, drugo pa, če je to vsakdanja praksa, kot izhaja iz nekaterih drugih postov.

Ne se čuditi, če kdaj ne bo šlo zlahka… Tudi tisti, ki je danes imel prometno nesrečo, ko je prehiteval čez polno črto je rekel, da je to storil že 100x prej… Posploševanje v takih primerih NIKOLI ni dobro.

ja Ally, prov:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close