Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ali res lahko to pojeste?

Ali res lahko to pojeste?

Dol berem temo o današnjem kosilu. Vidim, da vas je veliko, ki po celem (konkretnem kosilu) jeste še buhteljne, palačinke, sadne kupe…???

A res lahko toliko pojeste?

Sladica mi je kvečjemu za po kakšni mineštri, pa še tam sem večinoma preveč sita, da bi jo lahko pojedla.

Res sem presenečena nad tem.

Saj ti je vse jasno, ko bereš teme o kilah, konfekcijskih številkah, hujšanju… 😉

Meni se pa bolj zdi, da to dodajo kar tako, da se bere kok so perfect gospodnje. Tko, za vtis.V resnici pa žulijo juho od nedelje…nočem bit žleht, samo včasih se mi zdi, da je tu kar tekmovanje katera bo bolj izvirna, popolna. Zakaj že))

Ne nasedajte, itak da tekmujejo med sabo, katera bo najboljša.

Pri nas jemo med tednom bolj solate (take bogate, z mocarelo, paradižnikom, koruzo), zraven na hitro kakšne hrenovke, polpete… Ali pa testenine s tuno ali mesno omake iz skrinje. Nekaj, da lih ne pacam dve uri, ker mi ne znese. Da bi pa med tednom še sladico delala, mi na kraj pameti ne pade.

Jaz če se recimo za kosilo prenajem, potem dalj časa ne morem jest in mogoče sploh za večerjo ne bi bil lačen. Zato se nikol ne prenajem, čeprav bi kako kg več komot dal gor (pa nekak ne gre).

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz lahko pojem juho, glavno jed, solato in sladico.
Ampak samo, ce je vsega po malo. In rada tako jem 🙂

Ker pač rada dobro jem. Poudarek na dobro. Sladice so pa sploh moja šibkost. Na srečo brez hujših posledic, nosim konfekcijo S oz. 36.

Mi jemo čez teden glavno jed, solato, včasih pa še sladico ali sadje ali sir.

Ne vem no, vsega jemo po malem, zato nam znese :).

Pojem brez problema tisto, kar si vsak dan pišete v receptih. Da bi pa vse to kuhala – jok, brate, odpade. Raje sem lačna. Ene, kakor vidim, več ur na dan zabijejo v kuhinji. To ni zame.

Jaz rada dobro in veliko jem, na 178 cm imam 80 kg…če sem lačna, si privoščim, potem pa shujšam, ko nimam časa jest, ko mi ne paše..mimogrede..

nikoli ne stradam. Verjamem pa, da tiste s 50 kg na 170 cm višine ne pojejo drugega kot malo solate in temu rečejo kosilo. Raje nisem suha kot da bi morala stradat in si ne privoščit vsega dobrega. Pa še joške imam povrh neke.:-)))

vse je odvisno od količin. Če jaz pojem cel krožnik juhe (z zakuho), pa en zrezek in zajemalko krompirja zraven, pa skodelico solate, sem do večera obnemogla, me ne premakne, nihče več nikamor, če bi pa še buhtelj čez dodala, bi pa mejila že na slabost 🙂 Če pa pojem vsakega nekaj žlic, pa komot buhtelj čez ruknem 🙂

s temle s epa jaz ne bom strinjala…

mam manj kot 50 kg in 165cm….pa pojem ogromno, kdor me ne pozna samo gleda kam dajem sploh moški…pa ne jem sadja, ne surove zelenjave, kuhano zelenjavo pa s težavo, torej je redko na meniju…tko, da pr men ni solata kosilo, ampak kar ponavadi trije ornk kosi svežega kruha, zrezek, omaka…za sladico pa pomožnosti pivo…

tko da ne metat vse v en koš…in nismo vse na zelenjavi…

marsikatera bi pa se če bi samo pogledala moje kosilo zredila prec za 100 kg…

ne marsikatera, ampak večina. Take kot so ti, so zelo, zelo redko posejane … Čeprav bo veliko suhic reklo, da ogromno pojedo (poznam kar nekaj takih), ko pa jih vidiš jesti v resnici, jedo (oz. jemo) kot kakšni ptički …

Bom rekla, da imaš v teh časih (ko je moderno suho) izredno srečo :-)))

V spodnji temi sem napisala, kaj bom danes skuhala.
Piščančji paprikaš, široke rezance, motovilec IN čokoladne mufinčke.

To vse sem danes res skuhala, smo že pojedli, še mufinčke bova s sinom naredila, ko se vrne iz treninga.
Res je tudi, da sem na dopustu in imam več časa.

Ko sem v službi ni dosti drugače, saj delam do 13h.
Vsak dan skuham kompletno kosilo, tudi sladico večkrat, ker uživam v kuhanju in pri peki.Rada imam red in domačo hrano.
Tudi testo za pico in kruh naredim vedno sama.
Če ob 14.30, ko pridem iz službe ni še nič pripravljeno je do 15h, ko pridejo ostali domov kosilo na mizi.
Uživam v skrbi za družino, ni mi v breme.
Velikokrat skuham že zvečer ali pa kaj za v skrinjo in potem pogrejemo ali pa dodamo jedi, ki je že skuhana (golaž, čufti, segedin, boranija, bolognese) le krompir ali makarone, rezance in solato.

Punce, znajti se je treba in biti praktičen, potem gre vse.

In…nismo debeli, ker jemo večkrat na dan manjše porcije.

Še to: Meni osebno kariera in prijatelji ne pomenijo toliko kot družina, zato mi ni nič težko in odveč.
Za družino imam vedno čas.

Jaz bi tud imela čas za familijo, če bi delala do 13h:)

Vse to, za kar ti trdiš, da gre, ne znese ženskam, ki delajo do štirih ali petih in bogvekdaj pridejo domov, mogoče šele ob šestih. Praktičnost ni dovolj. Je za vse to treba imeti prekleto veliko časa. Pa tudi ljubiti se ti mora.

Jaz bi tud imela čas za familijo, če bi delala do 13h:)[/quote]

Za razliko od večine vstajam ob 4:30 in ravno tako kot tiste, ki delajo do 16h ali dalj, tudi jaz nisem prav spočita pa ravno tako lahko delam za družino.
Vse se da, če se hoče.

Jaz bi tud imela čas za familijo, če bi delala do 13h:)[/quote]

Za razliko od večine vstajam ob 4:30 in ravno tako kot tiste, ki delajo do 16h ali dalj, tudi jaz nisem prav spočita pa ravno tako lahko delam za družino.
Vse se da, če se hoče.[/quote]

Vidiš, jaz pa tega nočem. Verjetno si ena izmed tistih mam, ki še v plašču teče v kuhinjo in začne veliki projekt: kosilo:)

Če ti to toliko pomeni, kar. Jaz niti mrtva ne bi vsak dan pripravljala takšnih kosil in se bildala z občutkom, da delam za družino, se žrtvujem in ne vem kaj. Ampak vsaj po svoje.

Meni konkretne sladice alla buhteljni in palačinke tudi pašejo samo k mineštri.
Je pa tudi res, da ne maram jedilnikov s ful različne hrane, vsake po malo.

mi smo čudni, nikoli ne jemo ne juhe, ne sladice… ne vem, nismo sploh navajeni tega jesti in nihče ne pogreša. tudi doma pri možu in meni je tako, vsaj kar se sladice tiče. juhe še nekako jedo, ampak nama ne gre preveč zlahka po grlu.
vsekakor, če bi še to zraven kuhala (in pojedla), bi najbrž res (vsaj jaz) imela preko 100 kg

Jaz obožujem sladkarije in redko kdaj se zgodi, da za sladico ne bi bilo več “prostora”. :))

Z mojo postavo je pa tudi vse v redu. 🙂

Dobro, Ve žene in matere, ki se vam ne ljubi in vam še na misel ne pride in oh in sploh ste rekle gospodinjstvu NE.
Vas sprašujem. Kaj hodite potem v McDonalds ali vam mamice kuhajo ali imate anoreksične otroke?
Nekaj od tega je sigurno.
Ženske, ki se vam štedilnik upira, svetujem, spremenite spol!
Ubogi vaši lačni možje!

Saj ni samo v kilogramih. Veliko je v samem sladkorju in ostalih svinjarijah, ki so v sladicah. To se nalaga, nalaga, nalaga…čez leta pa…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close