Najdi forum

Pohanje

Prosim, povejte mi, ali lahko dam pohano in pečeno meso v zamrzovalnik?

Pečeno brez problema zamrzneš. Kar se pohanja tiče, pa jaz ne bi zamrzovala. Če drugega ne, bi bile drobtinice po odtajanju fuč. Bo še katera druga kaj povedala.

Julija

Moja mami zmrzne kar pohane zrezke. Cvre jih le malce odtajane, drobtine se pač ne smejo razmočit. In dejansko le komaj opazim razliko.

Pohano torej že ocvrto ni dobro ker je trdo. Za silo pa gre, da daš opohano (torej samo zrezek ovit z moko, jajcem in drob, ne pa prav ocvrt) v folijo ga odtališ do pol in deneš cvreti.

jao folk, POHANO po domače pomeni OCVRTO…
PANIRANO, pa pomeni da je bilo pomokano-pomočeno v jajce in potem še v drobtine.
Torej, PANIRANO lahko damo v skrinjo, POHANO-OCVRTO pa ne.

BRAVO JOŠKOO!

Joško,
Pohano je pohano in panirano je panirano. To je res.
Ni pa res, da pohanega mesa ne moreš dati v skrinjo.

Če se malo pohecam, daš v skrinjo lahko karkoli, le da gre skozi vrata:)))
Malo bolj zares pa tako: seveda lahko damo že pripravljeno hrano v skrinjo, le da je ena bolj, druga pa malo manj uporabna, ko jo odtajamo. Kuhan in zamrznje golaž je npr. popolnoma uporaben in ni kakšne razlike med svežim kuhanim in prej zamrznjenim in potem pogretim golažem.

Pohani (ocvrti) zrezki pa nikoli več ne bodo tako dobri, kot so bili sveže ocvrti. Pa če jih zamrznemo ali pa se samo ohladijo in jih pojemo naslednji dan.

V praksi bi rekel tako: nima jih smisla cvreti na zalogo in jih dajati v zamrzovalnik, če pa jih že ostaja (npr. po kakšnem večjem družinskem kosilu) pa jih je vsekakor škoda stran metati in jih damo kamot v skrinjo. Kasnjeje jih lahko pojemo hladne (seveda odtajane) ali pa jih pogrejemo v mikrovalovki ali pa v navadni pečici, zavite v folijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close