Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kruhovi cmoki

kruhovi cmoki

Iščem, pa ne najdem…
Lepo, lepo prosim, če mi kdo napiše recept za izdelavo kruhovih cmokov. Pa mogoče še, kaj ponudite zraven.
Vnaprej hvala!

Hej, Neži! Saj bi ti napisala recept in navodila, pa zdaj ni časa.

Daj v iskanje pod “vsi datumi” in dobiš ničkoliko navodil. Tudi moj recept je zraven. To je bilo že leta o3 04.

Lep pozdrav Babi

Na kocke zrežem dve veliki žemlji, kak dan stari. In še en dan pustim, da se kocke sušijo. Zalijem z mlekom – 1-2 dcl, odvisno od suhosti kock in tega, koliko moke boš dodala zraven. Solim, dodam popraženo čebulo ( polovico čebule ), 1 jajce, posujem z moko in premešam. Mora biti tako mokro, da se ti ne lepi preveč na roke, a se cmoki vseeno zlepijo skupaj, ko jih oblikuješ. Jaz si pomokam roke, z žlico dam gor maso in oblikujem cmok take velikosti, da gre ravno med obe dlani. Kuham 10-15 min.
Prima gredo k sv. pečenki in zelju ali pa k piščancu v smetanovi omaki.

Jaz jih delam bolj tako na uč.

In sicer suhe kocke kruha potresem z eno do dvema žlicama moke, potem pa jih dobro premešam oz. pretresem, da moka izgine v ‘luknjice’ od kruha.
Nato zmešam mleko in jajca, prelijem po kockah in pustim, da se prepojijo. Če je mešanica presuha, po kakšni uri še malce zalijem.
Na drobno sesekljam čebulo, slanino in peteršilj. Čebulo in slanino prepražim ter umešam, na koncu umešam še sesekljan peteršilj.

Solim praktično ne, ker je itak že kruh slan, pa slanina, pa še v slani vodi se kuhajo, tako da v bistvu ni potrebe.

http://www.kulinarika.net/recept/priloge/Kruhovi_cmoki-1773.html
Ti so meni najnaj!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close