Najdi forum

korenje

Za porabit imam en kilogram korenja, pa me zanima kaj naredite iz njega. Jaz ponavadi naredim korenčkovo juho, vendar so me moji moški opozorili, da je nekaj časa ne bi več jedli. Torej, kaj naj naredim z 1 kg korenja? Hvala vam za vsak koristen nasvet.
Lep večer

Zelenjavno-mesno ali samo zelenjavno lasagno, FRANCOSKO solato, kuhano korenje kot prilogo……naredi vse to in ga sigurno porabiš:-)

Korenčkove piškote?

Lp

Pire z dodatkom korenja (zelo dober je tudi z dodatkom graha).
Sicer pa bi ga jaz narezala na kocke in dala v zmrzovalnik.

Prepraži veliko čebule na olju, dodaj nastrgan korenček, malo začimb in to je to. Kot priloga krompirju, rižu.

Poglej na Kulinariki, ali pa v Googla vpiši “korenčkova torta”. Boš dobila par zanimivih receptov. Korenčkovo torto delamo pri nas večkrat, ker je recept brez moke, ampak ga žal trenutno nimam pri sebi. Zelo dobra, sočna sladica.

Jaz pa korenje rada sočim.

Najbolje bo, če ga lepo opereš, narežeš na palčke, in ponudiš zraven za grizljanje ob kosilu, ob gledanju TV, …

je najmanj za delat, in najbolj zdravo, edino menda pravijo, da je izkoristek A vitamina veliko boljši, če zadevo rahlo pooljiš, jaz bi dala naprimer posodico z olivnim oljem zraven, da se špička korenčka naolji in poje…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close