Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Najljubši kruh?

Najljubši kruh?

Jaz obožujem sveže pečene bele žemljice, pa zeliščne štručke, včasih tudi hrustljave sirove. No, to imam za malico v službi, sem en velik kruhojedec.
Včasih kakšen hlebček, štruco, spečemo doma, običajno pa kupimo. Kateri je vaš priljubljeni kruh?

Tisti, ki ga žena speče. Tudi, če je dva dni star.

Upam,da se ti ne pozna ……ker beli kruh grozno redi!!

Žal se mi pozna, čeprav pečemo kruh iz polovice bele in polovice polnozrnate moke.

Da pojem veliko kruha, se mi je poznalo le, ko sem bila noseča-:)))
No, moja presnova je zaenkrat tipi topi, pa še dosti športam in se mi k sreči tale kruh še nikjer ne vidi.

Poskusi iz ržene moke spečt,mogoče dodaš črne.

iz pekarne na dolensjki cesti….polbela štruca….matr….

pirin kruh! mmmmm, pri tem se pa res težko kontroliram:))))

Vsak kruh redi, če se je v prevelikih količinah.

v Lj. zlati črni hlebec ali koruzni hlebček…

najboljši sploh pa je JUR hlebec iz pekarne Umnik v Šenčurju.

upam, da se bodo Gorenjke strinjale;-)

Vsakršen kruh mi je dober, od belega do rženega. Jooooj zdaj sem pa lačnaaaa.

Živi in pusti živeti

Kupujemo polnozrnate hlebčke s semeni, koruzne štručke, polnozrnate štručke pa sirove štručke pri Pečjaku, V Intersparu ali v leclercu kakor nanese. Smo kar navdušeni nad raznimi štručkami in dostikrat kaj novega poskusimo. Recimo štručke z rukolo iz Leclerca so zanimive s kakšnimi namazi ali z dimljenim lososom. Pa tiste maslene podolgovate štruce z makom ali sezamom mnjamiii

Najboljši mi je Pohorski kruh, bi lahko kar celega pojedla, brez vsega! :))

koruzna pogaca. po meni je.
ali mlecne, maslene strucke. po meni v drugo…

Pa ste brali v ONI kako je preveč kruha škodljivo za telo? Itak nobeno pretiravanje ni dobro, s kruhom pa torej prav tako ne.

…no, potem bi pa Slovenci morali že izumreti, ker pojemo tako velike količine kruha.
Članek sem prebrala, da ne bo pomote. In jutri naj vsi začnemo uživati t.i. laktozni kruh (btw z laktozo nima nobene veze), katerega se seveda pri nas ne da dobiti, recept je pa tudi top secret (zaščiten z zakonodajo), torej nam ne preostane drugega, kot da se še naprej zastrupljamo.
Drugače prisegam na sveže pečen kruh iz tetine krušne peči, ima tako super skorjico, peče pa največkrat črnega. Sama najraje in največkrat pečem pirinega ali ajdovega z orehi.

Tudi jaz obožujem kruh. Najrajši imam tistega s tržnice v Ljb. Krejan Levec, katerikoli, vsi so krasni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close