Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika presneti krofi, nikol več

presneti krofi, nikol več

jih ne bom delala. Ma sem imela tak lep recept, zelo enostaven, tudi valjat ni bilo treba nič ampak si vse z rokco naredil. Ja no, jaz naredim vse po receptu, in so mi zelo lepo vzhajal, potem pa pride cvrtje tega. No rečem mami da jih bom na plinu ocvrla, ona pa pravi da naj jih kar na šporgetu ker da se bodo prav spekli, ja no in kaj je ratalo iz mojih krofov. Vsi so okol rjavi če ne že kar črni not pa surovi. Upoštevala sem to da mora bit visoka posoda, pa da moram pokrit posodo ko dam krof notr, pa odkrit in okol obrnit prečt naprej odkrito. Pa samo na ta prvem mi je ratalo da je imel poleg vsega še tisti lep trebušček, ostali so bili pa črni k raufnk, pa sem vse sorta probala, od prestavljanja piskra po šporgetu do moje hitrosti pri prenešanju krofov ampak nič. Vse je za stran. Sem tko bila jezna da je joj. To pa je bila ena prvih mojih polomij po dolgem času.ŽBolj bi blo da bi torto pekla.

Sem se mogla mal skašljat ker sem res huda nase, na posodo, šporget, olje, …….

Ne se sekirat, meni so se prvi trije krofi tudi preveč zapekli, pa niti eden ni imel venčka :))
No, tiste prve tri pa sem fajn s sladkorjem posipala :))

LP, Maja

Zdravo!

Res se ne splača sekirat. Moji prvi “umotvori” so bili tako, da so se jim še prašički čudili. Saj se še sedaj kdaj zgodi..

Tudi sama vlačim kozico po štedilniku gor in dol in še sedaj ne vem točno, kakšna je tista prava temperatura. Imam pa poleg vedno peščeno uro in se ravnam po tem času.

Lp

BARBI, imela si previsoko temperaturo.Če sem prav razumel, si krofe cvrla na štedilniku na drva, to pa je že prava umetnost, tam se ne da lepo regulirati temperature in to bi tvoja mama lahko vedela in ti dovolila krofe cvret na plinu.Za krofe je najboljša temperatura tam okrog 150 st. celzija, tudi do 170 še gre…Fajn je imet termometer, ki ga lahko pomočiš v olje, da si prepričan o pravi temperaturi, sicer pa se da pomagat tudi s koščkom testa, ki ga opazuješ ene 2 minuti, kaj se dogaja.Če bi ti v to olje vrgla en tak košček testa, bi takoj videla, da je temperatura previsoka, ker bi ti počrnel tako kot so ti žal krofi.Ampak ne se jezit, vsaka šola nekaj stane.

Punce, prosim, pecite krofe v fritezi!
Nobenih težav s temperaturo olja, krasni venčki….
LP;Miranda

Korfi se morajo tako počasi cvreti, da zgleda kot da se kuhajo! Olje mora bit take temperature, da ko vržeš krof noter glih tolko, da malo reagira!

ah Jože sej to sem jaz mami trobila kaj se bo zgodilo ker nikol nisem marala cvretja na šporgetu na drva. Sem metala sredico kruha v ogenj pa je komaj kaj reagirala ko sem jo vrgla notr. Testa nisem mela od kje vzet ker so tako lepo vzahajli krofki. Sem rekla da bi jih v fritezi cvrla pa je tud rekla da ne. Sem pa šporget zakurla sam zato da je bilo v prostoru res toplo in da je lepo vzhajal, ne pa da bi cvrla. Kakšen termometer in kje bi ga kupila, te moram vprašat?! Tega še nimam

Termometer kupiš v specializirani trgovini za slaščičarstvo.Ena takih je v industrijski coni v Črnučah-PEKARNA VRHNIKA

Miranda, ko pa vsi nimamo friteze:) Imam toplomer, o katerem govori
Joze:))) Pride prav ! Lp

no tam sem pa že bila pa mi ni padlo na pamet. Ko se bodo naslednjič krofi pekli bom šla kupit tudi termometer, če pa tud potem ne bo nič boljše bom odnehala s krofi

Hojla,

Naj ti izdam še eno skrivnost pri pečenju krofov. Jaz jih pečem na plinu in brez termometra. Navadila sem se vse delati brez. Imam eno rinko od enga starega štedilnika, ki je bil dan na odpad. To dam na mrežo od plinskega štedilnika, nanje pa dam posodo z oljem kjer bom pekla krofe. in s koščkom kruha preverim, kdaj je olje zadosti vroče. Ko položim krofe v olje, pazim, da olje le počsi migegeta, čisto narahlo. in jih pečem na eni strani pet minut v pokriti posodi, jih obrnem in pečem spet pet minut pri odprti posodi. Vsi so lepo zapečeni, nič zapaljeni. Barbi umetnost pečenja krofov je podobno kot pohanje mesa. Saj tudi tam ne uporabljaš termometra za merjenje prave temperature maščobe. Boste rekli, da se krofi napijejo maščobe, ker se pečejo počaso. ne se ne napijejo, ker je notri alkohol, pa limona oziroma limonin sok. Ko so krofi pečeni jih dam v pekač v katerega na debelo pogrnem papirnate brisače, da vpijejo odvečno maščobo, pa tudi pokrijem jih s temi papirnatimi brisačami.

Bo prihodnjič bolje!

Ciao

No tale tema bo verjetno aktualna, mam jst vprašanje

nikoli še nisem pekla krofov v fritezi- tudi kj drugega ne, sem jo pa dobila od tašče, zanima koliko olja nalijete noter v fritezo??

Aja pa slišala sem, da če kupiš pravo olje za cvrenje- res je drago- da potem pa niso tako od maščobe.

Če boste pekle krofe po tem receptu, bodo zagotovo uspeli. Meni so že prvič, si lahko gor pogledate tudi mojo fotko pod Basti! Delala sem točno po receptu, le dodala sem 10 dag moke, ker je bilo testo premehko.
http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Pustni_krofi-4663.html

Vsaka friteza ima v notranjosti oznako, do kje naliješ olja (v moji piše Min. in max.).
Ponavadi sem uporabila navadno sončnično olje.

Krofe naredim iz mešanice Hit-mix (čeprav je drag, a se splača) po navodilu na vrečki. So dobri in enostavni za naredit.
Pečem jih na 170 st. 4 minute na eni strani (pokrito) in 4 minute na drugi (odkrito). Vedno so lepi, svetli, z venčki.
Hajam pa testo in krofke kar na krpi na radiatorju.

Miranda

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close