Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Gostilne v Slovenj Gradcu

Gostilne v Slovenj Gradcu

Kakšen predlog?

Jutri gremo na prvi daljši izlet z našo dojenčico, pa smo se namenili raziskati menda zelo lepo mesto Slovenj Gradec. Ali katera pozna kakšno dobro gostilno v bližini?

Najbrž sem že prepozna, bo pa za drugič!

Lp!

Tu si lahko pogledaš samo mesto!

Gostilne bi pa jaz priporočala ( iz lastnih izkušenj); špagetarija in picerija Sedmica v samem centru, Aerodrom, Murko …

– potem lahko obiščete slaščičarno v centu mesta, Rotenturn v mestni pasaži, galerijo, letališče, mestno cerkev …

Tu je še nekaj dobrih gostiln!

Najdihojca,

doma sem dirket v SG tako da ti lahko vsaj ammlo pomagam, kot že moja predhodnica (korošica) zgoraj …vsekakor prioročam restavracijo Aerodrom (povsem nova, zelo lepo urejena, odlična hrana!!!)- nahaja se malo pred SLovenj Gradcem, kot že ime pove, na letališču 🙂 sicer je to manjše, športno letališče, a zelo prijetno!
Na drugo mesto bi takoj uvrstila gostilni Murko in pa Brančurnik – ta je sicer malo naprej iz SG, kakšne 15 minut vožnje v Prevalje, a se tudi precej splača! No, in pa še malo pred Prevaljami je vasica Šentanel, znana kot najlepša koroška vas, no, in tam je gostilna Marin, ki menda slovi po izvrstnih štrukljih…..
Jaz osebno bi se odločila za Aerodrom ali pa Brančurnik-več o tej gostilni si lahko prebereš tudi na straneh Kulinarične SLovenije….

Splača pa se vam pogledati oz. zapljati skozi Šentanel, še posebej če bo lepo vreme – res je krasno! Kot tudi sam Slovenj Gradec (ampak zdaj žal v centru mesta nekaj prenavljajo…..in ni ravno najbolj lepo :)))

LP

sem že našla za gostilno Barnčurnik:

Upam da bo šlo…Aja, lep izlet vam želim jutri in dober tek! LP

Najlepša hvala! Ni bilo prepozno, ker ste zelo hitre s svojimi odgovori! Bomo šli res v Šentanel, za gostilno se bomo pa še odločili, ko je pa zdaj toliko izbire.

Lep dan vsem!

Nisem Korošica ampak Gorenjka vendar lahko povem, da so nas kolegi, ki sem jih spoznala na sosednjem forumu SČ peljali na kosilo v Šentanel na kmečki turizem Marin. Bilo je odlično. Okusno, veliko in ne drago.

Smo šli v gostišče Aerodrom in bili zelo zadovoljni!

Najdihojca, me res veseli, da ste bili zadovoljni! Sama sem bila tam le enkrat in sicer na “banketu” (damopostrežni toplo-hladni bife) oz. srečanju, ki smo ga priredili kot poslovilno večerjo za naše japonske prijatelje oz. goste na gimnaziji…in bilo je res super, drgače pa tako na kakšnem klasičnem kosilu oz. večerji pa tam še nisem bila….
…in, ste jedli kaj dobrega tipčnega koroškega? 🙂
aja, da ne pozabim – kako vam je bilo všeč naše malo mestece? :)))

LP

Vaše malo mestece je bilo prav prijetno.

Smo se sprehodili po centru, spili kavo v mestni kavarni, si ogledali cerkev, si odpočili (in se podojili) v parku, se čudili nad množico raznih kipov, pojedli sladoled, želeli kupiti znižane torbice, ko ne bi bila prodajalna zaprta, se poslikali pred kipom konja, poiskali simulacijo mestnega obzidja, pojedli sendviče in odrinili na Kope.

Tam smo se spet sprehodili, spet spili kavo, trikrat previli otroka, eni se posončili, drugi skrivali v senci, postali lačni in se odpeljali v Aerodrom.

Sama sem zaradi diete jedla bolj skromno, kuhan krompir in zelenjavo, ki sta bila sveža, okusna, nerazkuhana. Mož je zelo pohvalil postrv, gobova juha pa je bila menda klasična, postrežena v krušni skodelici, okusna. Štruklji so bili prav tako zelo pohvaljeni. Ostali so se odločili za dunajskega s pomfrijem, pohvalili, goveja juha pa jim ni bila preveč všeč, menda so posumili, da je “iz kocke”. Ambient je zelo lep, veliko prostora, zelo lepe sanitarije, le previjalna miza jim manjka (je sicer ena dolga mizica pred ogledalom, ki se jo da uporabiti v ta namen, ampak glede na velikost prostora, bi bili lahko bolj širokosrčni).

Občudovali smo lepo pokrajino, lepe vasi (osebno so mi zelo všeč vasice, kjer se hiše ne stiskajo in je vmes veliko trave, ter izgleda, kot bi bile hiše sredi travnika) in urejenost okolice.

Imeli smo zelo prijeten izlet, klub temu, da smo se na Trojanah peljali kar mimo krofov!

Lp in hvala za dober nasvet!

P.S.: Katere jedi pa so tipične koroške?

Tipično koroške jedi so:
– mežerli (nekakšen narastek iz drobovine, ki se dela pri kolinah)
– skuta z bučnim oljem in narezano čebulo
– kruhov hren (omaka iz starega belega kruha, goveje juhe, hrena in žafrana, streže se poleg kuhane govedine in “restanega” krompirja)
– “lastimo” si tudi pravi rženi kruh 🙂
… pa še bi se kaj našlo

Doma imam knjigo, kjer so zbrani stari recepti za jedi, ki so se včasih kuhale v naši vasi, pred par leti jo je izdalo društvo kmečkih žena, tam not bi se verjetno našli še kakšni bolj tipični recepti.

Joj, potem pa mogoče veš. kako bi se najbolje spekel ržen kruh brez pšenice, mleka in jajc?

Najdihojca, kako to misliš brez pšenice, mleka in jajc? Moka se da noter ržena, seveda pšenična! Mleka in jajc pa se noter itak ne daje 🙂 Si imela v mislih mogopče kaj drugega?
LP

Sem na dieti zaradi dojenčice in ne smem teh treh stvari (pa še polno drugih). In skoraj vsi recepti za kruh, ki nimajo pšenične moke, imajo zraven jajca (iz knjige Kruh, avtorja Andreja Goljata), le en recept je za rženi kruh, ki pa ima zraven svinjsko mast (ki je tudi ne smem). Saj najbrž bi bilo isto z rastlinsko mastjo. Ta recept sem ob prvem hitrem preletu knjige spregledala. Večina receptov za rženi kruh pa je iz mešanice ržene in pšenične moke.

No, mogoče bom ob tretjem preletu knjige našla še kakšen uporaben recept 🙂

Lp!

No, moja babica dela ržen kruh le iz ržene moke, soli in vode, in kvasa! Če lahko ješ rženo moko, jo bom vprašala za recept!
LP

Lepo prosim! Čeprav babice ponavadi vse bolj po občutku delajo, jaz se pa še strogo držim gramov in decilitrov 🙂

Lp!

Ja OK, bom jutri ko pridem nazaj v SG. Najdihojca, zadnje čase imam polno glavo nekih podatkov in obveznosti, tako da če bom slučajo pozabila, me prosim opomni – kar pošlji posebno temo! Prav? Recept dobiš v vsakem primeru! 🙂

LP

Tudi jaz sem Korošec, ampak recepta za”mežerle” nikjer ne dobim. Zato si zelo želim če mi kdo lahko tak recept,tisti pravi Koroški, pošlje kar na moj E naslov. “navodnikrudolf1@volja.net. Se vsem kar v naprej lepo zahvaljujem. L.P.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close