Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sadni biskvit

sadni biskvit

Ojla,

ima mogoče katera preizkušen recept za sadni biskvit, takega, ko smo jedli v šoli in vrtcu. Ki ful zraste? Sem parkrat poskušala po enih receptih delat pa to ni to 🙁

Po moje gre za sadne rezine. Se bom zdajle poskusila na pamet spomnit, je pa iz šolske knjige za kuharsko šolo.

4 jajca
25 dag moke
25 dag sladkorja
(tu mi pa že malo manjka …)
pecilni je sigurno
vanilin tudi sigurno
limonina lupinica tudi sigurno
1 dl vode
(jaz dodam še ščep soli)

ne, ne bo prav, manjka puter, samo ne vem, koliko ga je … kakšno tretjino ali pa četrtino od 250 gr od oka

gre pa tako, da na sobni temperaturi zmehčano maslo (ne stopljeno, ker ne bo isto!) stepaš z mešalnikom, da naraste (ali se speni, kakor hočeš temu reči, meni ne eno ne drugo nikoli ne rata). Dodaš rumenjake in polovico sladkorja, ko vse skupaj naraste in se speni (to pa se mora in se tudi bo, če maslo ni bilo stopljeno), dodaš vanilin, lupinico, vodo, sol, pa spet malo miksaš. Potem vmešaš moko s pecilnim praškom in na koncu narahlo vmešaš trd sneg iz beljakov, ki si mu dodala drugo polovico sladkorja. Daš v namaščen in z drobtinami potresen pekač in povrhu posuješ sadje (jaz dam kar iz kompota – eno konzervo ali kozarec, lahko pa je tudi sveže). Pečem hm, na 180, enih 25 minut oz. z zobotrebcem poskusim, če je pečeno.

upam, da nisem kaj pozabila, olje mogoče … če bi jih res rada naredila, lahko v knjigo pogledam. Drugače pa moja tašča temu pravi sadno ravnotežje (samo oni so jajca z lupino zvagali in potem dali toliko moke in sladkorja, kot so tehtala jajca)

O, hvala. Hm, pa ta tudi zraste? ja seveda bi naredila, upam, da je to kar iščem 😉

ja, zdaj ne vem, koliko bi ti rada, da zraste 🙂 4 cm sigurno ne, nekaj pa že, saj ima pecilni not, pa full zraka od mešanja 🙂 Čeprav moji tašči nikol ne zraste 🙂 (meni pa vedno). Pač se dvigne toliko kot je običajno za biskvitno testo.

Jaz imam tak recpt, Kuharstvo za vsakogar-učbenik na gostinski:

SADNE REZINE

4 jajca
25 dag sladkorja
10 dag olja
25 dag moke
1 pecilni
1 vanilijev sladkor
1 dcl vode

sveže ali vloženo sadje (meni so najboljše marelice iz konzerve)

maslo in drobtine za pekač

rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo olje, vodo, vanilij, moko in pecilni, posebej naredimo sneg iz beljakov in ga narahlo umešamo v testo, ki ga zlijemo na pekač, namazan z maslom in potresen z drobtinami, povrhu položimo odcejene marelice in damo v ogreto pečico, od 170-180 stopinj, pečemo približno 30-40 minut

Upam, da je to kar si imela v mislih, meni je zelo dobro, pa tudi naraste kar precej

Dober tek

Jaz delam isto, samo olja malo manj… na pol kile moke dam 1 dcl olja in 2 dcl vode… se mi zdi. 🙂 je pa ful dober biskvit. Mislim, da je bistvo v tem, da moraš najprej rumenjake dobro spenit, nato sladkor, potem pa vse ostalo do konca, ampak ko imaš vse umešano ne mešaj več preveč, tako da ostane bolj penasta masa. Jaz beljake stepem in jih rahlo umešam, potem pa res pride rahel biskvit. Samo ne pozabi, če daš na vrh kako težko sadje, ti potone. Jaz 2/3 najprej na pol spečem, nato dam gor sadje, prelijem z ostankom in spečem do konca.

Mmmmm, zdaj ko tako pišem… mislim, da bomo tudi mi to imeli jutri za sladico… 🙂

Hvala punce, vmes sem šla na palačinke tako, da pecivo pečem jutri.

ln

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close